Basic Allied Health Statistics And Analysis, Fourth Edition,By Koch – Test Bank

$20.00

Category:

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS

Basic Allied Health Statistics And Analysis, Fourth Edition,By Koch – Test Bank

Chapter 6

Indicate whether the statement is true or false.

 

1. The number of days in the period is needed to compute the percent of occupancy.

a. True
b. False

 

2. When a hospital changes the official bed or bassinet count during a period, the formula will include the number of beds or bassinets for that period.

a. True
b. False

 

Indicate the answer choice that best completes the statement or answers the question.

 

3. Identify the following formula:
Occupancy rate (in decimal format) × number of days in a period / Average length of stay

a. ​indirect turnover rate
b. ​direct turnover rate
c. ​census rate
d. ​average daily cencus

 

4. Which of the following is not used to find inpatient bed occupancy percentage for a period?

a. Inpatient service days
b. Inpatient bed count
c. Number of days in the period
d. Discharge days

 

5. ​A bed turnover rate provides the average number of times a bed is occupied by a patient during a specific time period.

a. ​True
b. ​False

 

6. When would a newborn be considered an A&D?

a. Born and died the same day
b. Transferred out of the nursery the day of birth
c. Discharged from the hospital the day of birth
d. All of the above
e. None of the above

 

7. Which of the following is an example of a temporary bed.​

a. ​Beds in examining rooms
b. ​Physical therapy beds
c. ​Emergency room beds
d. ​All of the above

 

8. Beds assigned for regular use by infants who were born during the current hospital stay are called ____.

a. hospital inpatient beds
b. child beds
c. bassinets
d. pediatric beds

 

9. ​A 250-bed hospital has 200 beds occupied on January 16th. What is the daily inpatient bed occupancy percentage for January 16th? Round to two decimal places.

a. ​.08%
b. ​80.00%
c. ​25.00%
d. ​None of the above

 

10. Which unit of measure denotes the presence of one inpatient bed, set up and either occupied or vacant in one 24-hour period?

a. Inpatient census day
b. Inpatient service day
c. Inpatient bed count
d. Inpatient admitted and discharged day

 

11. ​Identify the following formula:
Total number of discharges (including deaths) for the period / Average bed count during the period

a. Direct bed turnover rate
b. ​Indirect bed turnover rate
c. ​Cencus rate
d. ​Discharge rate

 

12. A hospital has 150 beds which are set up and staffed. An earthquake hits the area and all beds are occupied, plus three additional patients are admitted to a temporary room (first floor lounge). What is the hospital’s bed count that day?

a. 150
b. 153
c. Depends on whether they stay overnight
d. Depends on whether additional staff is called in

 

13. To find the inpatient bed occupancy ratio for a period, what number makes up the numerator?

a. Total beds available
b. Total inpatient service days for the period
c. Total days in the period
d. Total discharges for the period

 

14. Healthy Hospital will be expanding its facility. The hospital will need additional beds. January 1 through June 30, the bed count was 65 beds. On July 1, an additional 15 beds were added. The total inpatient service days for adults and children for the first six months was 9,042. From July through December 31, 9,500 service days were provided. What was the inpatient bed occupancy percentage for the year?​

a. ​35%
b. ​61%
c. ​70%
d. ​71%

 

15. Identify the following formula:
Total inpatient service days for a period / Total IP bed count × number of days in a period × 100

a. Inpatient Bed Occupancy Percentage for a period
b. Outpatient Bed Occupancy Percentage for a period
c. Newborn Occupancy rate
d. None of the above

 

16. Which term best defines the bed turnover rate​

a. ​Number of times a bed receives new occupants
b. ​Number of new cases of disease for a period
c. ​Inpatient service days
d. ​Number of cases of disease in a given population

 

17. Which beds are included in a “bed complement” on any given day?

a. Occupied
b. Vacant
c. Reserved
d. Temporary
e. Occupied and vacant

 

18. Which of the following newborn births would not be included in figuring percentage of bassinet occupancy?

a. Born premature
b. Died 18 hours after birth
c. Born by cesarean section
d. Delivered in the ambulance en route to the hospital

 

19. Temporary beds are included in a hospitals bed count​

a. ​True
b. ​False

 

20. Which of the following is not a “unit of measure”?

a. Inpatient service day
b. Inpatient bed count day
c. Inpatient bassinet count day
d. Inpatient bed occupancy ratio

 

21. ​The usefulness of the Bed Turnover Rate include:

a. ​Comparing one hospital to another
b. ​Comparing rates within the same hospital for utilization rate for different periods
c. ​Comparing rates within the same hospital for utilization rate for different units
d. ​All of the above

 

22. ​Bassinets are included in the calculation of the adult and children bed turnover rate.

a. ​True
b. ​False

 

23. What rate is used to indicate the percentage of the hospital’s beds occupied by inpatients for a given time period?

a. Percentage of occupancy
b. Total length of stay
c. Inpatient bed occupancy rate
d. Both a and c

 

24. Which of the following is not used in figuring occupancy rates?

a. Inpatient service days
b. Bed count days
c. Discharges
d. Bed capacity
e. Days in the period

 

25. ​The general formula for determining a rate is the ratio of the number of times something happens to the number of times it could happen.

a. ​True
b. ​False

 

26. ​The bed turnover rate is a way for hospitals to measure utilization of beds and is expressed as a percentage.

a. ​True
b. ​False

 

27. To find the inpatient bed occupancy ratio for a day, what number is included in the denominator?

a. Total bed count
b. Total inpatient service days
c. Total days in the period
d. Total discharges for the period

 

28. Which period has the best percentage of occupancy?
January data indicates a different bassinet count for each of three periods – A, B, and C.
Period A:
Dates: January 1 – January 10
Bed count = 12, Inpatient service days = 108
Period B:
Dates: January 11 – January 20
Bed count = 15, Inpatient service days = 132
Period C:
Dates: January 21 – January 31
Bed count = 10, Inpatient service days = 102

a. Period A
b. Period B
c. Period C
d. They are all the same

 

29. Identify the following formula:
Daily NB census (IP Service Days) / NB bassinet count for that day × 100

a. Adult census
b. Bassinet count
c. Daily Newborn Bassinet Occupancy Percentage
d. Inpatient Occupancy Percentage

 

30. Which of the following is used to calculate the percent of occupancy?

a. Inpatient census
b. Inpatient service days
c. Total discharge days
d. Discharge days

 

31. What is the period with the highest percent occupancy?

St. John’s Hospital
January – February (non-leap year)
Inpatient service days = 2500, Bed count = 50
March – May
Inpatient service days = 4518, Bed count = 55
June – August
Inpatient service days = 5225, Bed count = 60
September – December
Inpatient service days = 4857, Bed count = 45

 

a. ​January – February
b. ​March – May
c. ​June – August
d. ​September – December

 

Indicate one or more answer choices that best complete the statement or answer the question.

 

32. Which of the following is included in the inpatient bed counts? (Select all that apply)

a. Labor room beds
b. Emergency Department beds
c. Disaster beds
d. Pediatric cribs
e. Intensive care beds
f. Delivery room beds

 

Enter the appropriate word(s) to complete the statement.

 

33. A change in bed count for a period of time must be considered when calculating the ______________________________.

 

34. Another term for percent of occupancy is bed occupancy ____________________.

 

35. The number of available beds, both occupied and vacant, is the _________________________.

 

 

36. ​Healthy Hospital, a 150-bed hospital, discharged 5,250 patients during the year. The average length of stay for these patients was 8 days, and the bed occupancy rate was 74%. The indirect bed turnover rate, correct to one decimal place, is ____________________.

 

37. ​Determine the percentage of occupancy for January through May to two decimal places.

St. John’s Hospital
January – February (non-leap year)
Inpatient service days = 2500, Bed count = 50
March – May
Inpatient service days = 4518, Bed count = 55
June – August
Inpatient service days = 5225, Bed count = 60
September – December
Inpatient service days = 4857, Bed count = 45

 

 

38. Determine the percentage of occupancy for the year to two decimal places.

St. John’s Hospital
January – February (non-leap year)
Inpatient service days = 2500, Bed count = 50
March – May
Inpatient service days = 4518, Bed count = 55
June – August
Inpatient service days = 5225, Bed count = 60
September – December
Inpatient service days = 4857, Bed count = 45

 

39. Determine the percentage of occupancy for September through December to two decimal places.

St. John’s Hospital
January – February (non-leap year):
Inpatient service days = 2,500, Bed count = 50
March – May:
Inpatient service days = 4,518, Bed count = 55
June – August:
Inpatient service days = 5,225, Bed count = 60
September – December:
Inpatient service days = 4,857, Bed count = 45

 

Answer Key

1. True

 

2. True

 

3. a

 

4. d

 

5. a

 

6. d

 

7. d

 

8. c

 

9. b

 

10. c

 

11. a

 

12. a

 

13. b

 

14. c

 

15. a

 

16. a

 

17. e

 

18. d

 

19. b

 

20. d

 

21. d

 

22. b

 

23. d

 

24. c

 

25. a

 

26. b

 

27. a

 

28. c

 

29. c

 

30. b

 

31. c

 

32. d, e

 

33. percent of occupancy
bed occupancy rate

 

34. ratio

 

35. bed count

 

36. 33.8%

33.8​

 

37. 87.62%

87.62

 

38. 89.91%
89.91

 

39. 88.47%
88.47

 

Chapter 7

Indicate whether the statement is true or false.

 

1. Discharge days are needed to calculate the inpatient service days.

a. True
b. False

 

2. An inpatient death is not considered a discharge.

a. True
b. False

 

3. Inpatient service days and discharge days are interchangeable.

a. True
b. False

 

4. Discharge days are needed to calculate the average length of stay.

a. True
b. False

 

5. The Average Length of Stay calculation includes Adults, Children, and Newborns.

a. True
b. False

 

6. A patient who leaves without an order for discharge is considered an AMA (against medical advice).

a. True
b. False

 

7. Inpatient service days are determined post-discharge.

a. True
b. False

 

8. At the end of the year an inpatient will not have discharge days calculated at the end of the year.

a. True
b. False

 

Indicate the answer choice that best completes the statement or answers the question.

 

9. The average number of days of service rendered to each inpatient discharged during a given period is ____.

a. average daily census
b. inpatient census
c. average length of stay
d. bed capacity

 

10. A patient was admitted on March 24 and discharged April 9. How many patient days of care were rendered?

a. 14
b. 15
c. 16
d. 17

 

11. Which term identifies the number of days from admission to discharge?

a. Inpatient service days
b. Admission service days
c. Inpatient bed count days
d. Inpatient census
e. Length of stay

 

12. Which of the following is incorrect with regard to length of stay?

a. Adm 7-01; Dis 7-01 = 1
b. Adm 8-02; Dis 8-03 = 1
c. Adm 12-12; Dis 1-05 = 24
d. Adm 9-30; Dis 10-10 = 10
e. All are correct

 

13. When figuring the length of stay, which day is not included?

a. Day of admission
b. Day of discharge
c. Day of admission and day of discharge
d. All days are included

 

14. Which term is used to describe the number of calendar days a patient is an inpatient in the hospital?

a. Average length of stay
b. Length of stay
c. Occupancy rate
d. Average occupancy rate

 

15. A day occurring after the admission of and prior to the discharge of a hospital inpatient who is not present at the census taking hour is called ____.

a. an outpatient day
b. a day on leave of absence
c. a patient discharge
d. an episode of care

 

16. How would you calculate the average length of stay?

a. Discharge days divided by total discharges
b. Total length of stay times discharge days
c. Total length of stay divided by discharge days
d. Total inpatient service days divided by total discharges

 

17. A patient is admitted to the hospital at 1:00 AM and dies 2 hours later. The length of stay would be computed as ____.

a. 0 days
b. 1 day
c. 2 hours
d. 1/2 day

 

18. Healthy Hospital will be expanding its facility. The hospital will need additional beds. January 1 through June 30, the bed count was 65 beds. On July 1, an additional 15 beds were added. The total inpatient service days for adults and children for the first six months was 9,042. From July through December 31, 9,500 service days were provided. What was the inpatient bed occupancy percentage for the year?

a. 35%
b. 61%
c. 70%
d. 71%

 

19. Discharge days are ____.

a. days of service
b. duration of hospitalization
c. length of stay
d. all of the above

 

20. Which of the following terms is synonymous with discharge days?

a. Census
b. Total days in the period
c. Total IPSDs
d. Length of stay

 

21. Which is needed to compute the average length of stay?

a. Census days
b. Discharge days
c. Bed count days
d. Inpatient service days
e. Bed complement

 

22. The sum of the days’ stay of any group of inpatients discharged during a specific period of time is ____.

a. total length of stay
b. total discharge days
c. percentage of occupancy
d. none of the above

 

23. Identify the following formula:
Total length of stay for a given period / Total number of discharges, including deaths for the same period

a. Average length of stay
b. Inpatient bed occupancy
c. Outpatient bed occupancy
d. None of the above

 

24. Synonymous terms for length of stay include:

a. Days of stay
b. Inpatient days of stay
c. Duration of inpatient hospitalization
d. Discharge days
e. All of the above

 

25. Identify the following formula:
Total length of stay (discharge days) / Total discharges (including deaths)

a. Death rate
b. Occupancy rate
c. Discharge days
d. Average length of stay

 

26. A patient is admitted to Healthy Hospital on September 12, 2012 and expires on March 21, 2013 (a non-leap year). The patient will ____.

a. be credited with 111 discharge days for 2012
b. decrease the number of service days for 2012
c. be credited with 190 discharge days in 2013
d. none of the above

 

27. A patient is admitted to the hospital at 8:00 AM and is discharged at 8:00 PM the same day. The length of stay would be computed as ____.

a. 0 days
b. 1/2 day
c. 1 day
d. none of the above

 

28. When does a patient not have any discharge days at the end of the year?

a. Patient is still an inpatient.
b. Patient is admitted and discharged the same day.
c. Patient died in the hospital.
d. All of these cases result in no discharge days.

 

29. Which is used in calculating the length of stay?

a. Patient admissions
b. Patients discharged
c. Inpatient service days
d. Total discharge days

 

30. Identify the following formula:
Total newborn discharge days / Total newborn discharges (including deaths)

a. Average Newborn Length of Stay
b. Average Adult Length of Stay
c. Average Adult and Newborn Length of Stay
d. None of the above

 

31. Five patients stayed in the Rehab hospital for a total of 135 days. Which term would be used to describe the result of the calculation 135 divided by 5?

a. Average length of stay
b. Total length of stay
c. Patient length of stay
d. Average patient census

 

32. Which is used in figuring length of stay? Total ____.

a. patients admitted
b. patients discharged
c. inpatient service days
d. discharge days
e. inpatient census

 

33. ​Using the data provided by Western Hospital for October 2013, which quarter has the longest average length of stay?

Bay Side Hospital Newborn Statistics 2013

Quarter                                             Discharges               Discharge Days

First Quarter (January-March)             327                                   933

Second Quarter (April-June)                414                                 1363

Third Quarter (July-September)           572                                 1646

Fourth Quarter (October – December) 485                                  1461

a. ​First Quarter
b. ​Second Quarter
c. ​Third Quarter
d. ​Fourth Quarter

 

Enter the appropriate word(s) to complete the statement.

 

34. The length of stay for admission 12-26-13 to discharge 02-09-14 is ____________________.

 

35. The length of stay for admission 07-01-13 to discharge 07-02-13 is ____________________.

 

36. The length of stay for admission 08-02-13 to discharge 08-02-13 is ____________________.

 

37. The length of stay for admission 12-12-13 to discharge 01-05-14 is ____________________.

 

 

38. ​Using the data provided by Bay Side Hospital for 2013, calculate the average length of stay for the entire year? Round to one decimal place.

Bay Side Hospital Newborn Statistics 2013

Quarter                                             Discharges               Discharge Days

First Quarter (January-March)             327                                   933

Second Quarter (April-June)                414                                 1363

Third Quarter (July-September)           572                                 1646

Fourth Quarter (October – December) 485                                  1461

 

39. ​

Using the data provided by Bay Side Hospital for 2013, calculate the average length of stay for the First Quarter? Round to one decimal place.

Bay Side Hospital Newborn Statistics 2013

Quarter                                             Discharges               Discharge Days

First Quarter (January-March)             327                                   933

Second Quarter (April-June)                414                                 1363

Third Quarter (July-September)           572                                 1646

Fourth Quarter (October – December) 485                                  1461

 

40. Using the data provided by Western Hospital for October 2013, calculate the average length of stay for the Orthopedic  Department? Round to one decimal place.​

Western Hospital
October 2013
Department                     Discharges          Discharge Days
Medicine                         1,550                    8.427
Surgery                            1,495                    7,752
Hematology/Oncology       864                    6,587
Orthopedic                          650                    6,781

 

41. ​Using the data provided by Western Hospital for October 2013, calculate the average length of stay for the Hematology/Oncology Department? Round to one decimal place.

Western Hospital
October 2013
Department                     Discharges          Discharge Days
Medicine                         1,550                    8,427
Surgery                            1,495                    7,752
Hematology/Oncology       864                    6,587
Orthopedic                          650                    6,781

 

42. Determine the total length of stay for this group of patients:
Brad Pitt adm 12/1/99 – dis 12/12/99
Julia Roberts adm 12/12/99 – dis 12/13/99
George W. Bush adm 12/13/99 – dis 1/4/2000
Snow White adm 1/4/2000 – dis 1/4/2000
Ernest Hemingway adm 12/13/99 – dis 1/9/2000

 

43. Using the data provided by Western Hospital for October 2013, calculate the average length of stay for the Medicine Department? Round to one decimal place.

​Western Hospital
October 2013
Department                     Discharges          Discharge Days
Medicine                         1,550                    8,427
Surgery                            1,495                    7,752
Hematology/Oncology       864                    6,587
Orthopedic                          650                    6,781

 

44. ​Using the data provided by Bay Side Hospital for 2013, calculate the average length of stay for the first half of the year (January – June)? Round to one decimal place.

Bay Side Hospital Newborn Statistics 2013

Quarter                                             Discharges               Discharge Days

First Quarter (January-March)             327                                   933

Second Quarter (April-June)                414                                 1363

Third Quarter (July-September)           572                                 1646

Fourth Quarter (October – December) 485                                  1461

 

45. ​Using the data provided by Western Hospital for October 2013, calculate the average length of stay for the Surgery Department? Round to one decimal place.

Western Hospital
October 2013
Department                     Discharges          Discharge Days
Medicine                         1,550                    8,427
Surgery                            1,495                    7,752
Hematology/Oncology       864                    6,587
Orthopedic                          650                    6,781

 

46. Using the following data for a hospital during the month of February, what is the average length of stay for newborns?

Newborn service days = 510
Newborn discharge days = 560
Newborn discharges = 140
Births = 135

 

47. In January, a hospital reported 794 discharge days for adults and children. During the month, 142 adults and children were discharged. What was the average length of stay (rounded to one decimal place) for the month of January?

 

Answer Key

1. False

 

2. False

 

3. False

 

4. True

 

5. False

 

6. True

 

7. False

 

8. True

 

9. c

 

10. c

 

11. e

 

12. e

 

13. b

 

14. b

 

15. b

 

16. a

 

17. b

 

18. c

 

19. d

 

20. d

 

21. b

 

22. a

 

23. a

 

24. e

 

25. d

 

26. c

 

27. c

 

28. a

 

29. d

 

30. a

 

31. a

 

32. d

 

33. b

 

34. 45

45 days

 

35. 1

1 day

 

36. 1

1 day

 

37. 24

24 days

 

38. 3.0

3.0 days​

 

39. 2.9

2.9 days​

 

40. 10.4

10.4 days​

 

41. 7.6

7.6 days​

 

42. 62
62 days

 

43. 5.4

5.4 days​

 

44. 3.1

3.1 days​

 

45. 5.2

5.2 days​

 

46. 4
4 days

 

47. 5.6
5.6 days