Business Data Communications And Networking, 12th Edition By Dennis – Test Bank

$20.00

Category:

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS

Business Data Communications And Networking, 12th Edition By Dennis – Test Bank

 

Chapter 6

Network Design

 

True-False Questions

The following are possible True/False questions for tests. The statement is given and the answer is provided. The level of difficulty (easy, medium, hard) and the section(s) relevant to the topic are also furnished.

 

1. A key problem when designing data communications networks is how to adapt to new technologies while organizations change.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

2. A traditional network design approach follows a structured systems analysis and design process similar to that used in building applications.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

3. The traditional network design approach works very well for rapidly changing networks.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

4. Today, most network designers use a three to five year planning horizon.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

5. Today, the most expensive part of the network is the hardware.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

6. Today, many organizations design networks using the building-block approach.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

7. Needs analysis is the final step in the building block approach to network design.

 

Answer:         False

Difficulty:      Medium

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

8. In technology design, a network designer looks at available technologies to see which options will satisfy users’ needs.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

9. Cost assessment is used to look at the relative cost of technologies used in a network design.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

10. The goals in the needs analysis step of network design are exactly the same when designing LANs vs. when designing WANs.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

11. The step of understanding current traffic on a network provides a baseline against which future network requirements can be compared.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

12. The goal of the needs analysis step in network design is to develop a physical network design.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

13. Today, all network traffic is due to traffic from internal application systems.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Understand the seven network architecture components

14. Networks requirements can be divided into mandatory, desirable, and wish-list requirements.

 

Answer:         True

Difficulty:      Medium

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Describe techniques for developing a logical network design

15. Capacity planning is used to design circuit capacity.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a logical network design

16. The turnpike effect results when a network is used at a much lower rate than was anticipated when it was designed.

 

Answer:         False

Difficulty:      Medium

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a logical network design

17. Simulation is a tool that can be used in designing networks.

 

Answer:         True

Difficulty:      Medium

Reference:     Technology Design

L.O.:              Understand network design principles

18. Cost assessment is the step in the network design in which many complex factors related to costs are documented.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Cost Assessment

L.O.:              Understand network design principles

19. When obtaining the support of senior management for a proposed network, it is important to use as much technical network jargon as possible.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Cost Assessment

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

20. The campus backbone is usually faster than the backbones used inside buildings.

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Introduction

L.O.:              Understand the seven network architecture components

 

 

 

 

MULTIPLE CHOICE

 

The following are possible multiple-choice questions for tests. The question is posed and the answer is provided under the choices. The level of difficulty (easy, medium, difficult) and the section(s) relevant to the topic is also furnished.

 

1. Which of the following is not a step under the traditional network design approach?

a.       An analyst develops cost estimates of the circuits needed to support the network.

b.      An analyst takes the traffic on the current network and then multiplies that by a factor of 3.65 to come up with the estimate of the total traffic for the new network.

c.       An analyst meets with users to identify user needs.

d.      An analyst develops a precise estimate of the amount of data that users will send and receive to estimate the total amount of traffic on each part of the network.

e.       An analyst designs the circuits to support the estimated traffic, allowing for modest growth.

 

Answer:         B          

Difficulty:      Medium

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

2. The traditional network design approach does not work well for _________ networks.

  1. slowly evolving
  2. rapidly growing
  3. static
  4. modestly growing
  5. not growing

 

Answer:         B                              

Difficulty:      Easy                                     

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

3. Which of the following is not making the traditional design approach less appropriate for today’s networks?

  1. The underlying technology of networking devices is changing very rapidly
  2. The underlying technology of client and server devices is changing very rapidly
  3. The underlying technology of circuits is changing very rapidly
  4. Growth in network traffic is very high
  5. The most expensive part of any network is the hardware

 

Answer:         E                              

Difficulty:      Medium                               

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

4. Which of the following is not contributing to the dramatic increase in network traffic today?

a.       Video applications on networks are becoming common.

b.      Electronic mail is now used by most people who work in organizations.

c.       Web searches are now commonly performed by network users.

d.      Client computers today can have 2GB of RAM, a 300 GB hard drive, and 2 Ghz processors.

e.       Multimedia applications on networks are becoming common.

 

Answer:         D                              

Difficulty:      Easy                                      

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

5. Which of the following is false about staff costs for a network?

  1. The most expensive part of the network today is the staff who design, operate, and maintain it
  2. The emphasis is on network designs that reduce staff time needed to operate them
  3. Network staff are often required to learn to operate a variety of devices
  4. Network staff are often required to maintain a variety of devices
  5. When a variety of devices are used in a network, it takes less time to perform network management activities

 

Answer:         E                              

Difficulty:      Medium                    

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

6. The building block design approach is sometimes called:

  1. wide and shallow
  2. narrow and deep
  3. wide and deep
  4. narrow and shallow
  5. narrow and flat

 

Answer:         B                              

Difficulty:      Easy                                                  

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

7. Nowadays, most organizations use a simpler approach to network design called the ___________ approach.

  1. building-block
  2. frame definition
  3. prototype
  4. systems development life cycle
  5. guided network

 

Answer:         A                                

Difficulty:      Easy                                        

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

8. Which of the following is not a step used in newer types of network design processes?

a.       cost assessment

b.      technology design

c.       implementation

d.      needs analysis

e.       none of the above is a correct answer

 

Answer:         C                               

Difficulty:      Easy                                       

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

9. In __________, the network designer attempts to understand the fundamental current and future network needs of the various users, departments, and applications.

  1. technology design
  2. needs analysis
  3. narrow and deep analysis
  4. cost assessment
  5. distribution layering

 

Answer:         B                              

Difficulty:      Easy                                     

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

10. In __________, the network designer examines the available technologies and assesses which options will meet the users’ needs.

a.       technology design

b.      needs analysis

c.       narrow and deep analysis

d.      cost assessment

e.       distribution layering

 

Answer:         A                              

Difficulty:      Easy                                      

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe techniques for developing a logical network design

11. In __________, the network designer considers the relative cost of the technologies.

  1. technology design
  2. needs analysis
  3. narrow and deep analysis
  4. cost assessment
  5. distribution layering

 

Answer:         D                              

Difficulty:      Easy                                       

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe techniques for developing a logical network design

12. Which of the following is not true about network design?

  1. In designing LAN networks, network designers tend to err on the side of building too big a network
  2. In designing BN networks, network designers tend to err on the side of building too big a network
  3. In designing WAN networks, network designers tend to err on the side of building too small a network
  4. In designing LAN networks, network designers tend to err on the side of building too small a network
  5. In designing MAN networks, network designers tend to err on the side of building too small a network

 

Answer:         D                   

Difficulty:      Medium                                         

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Understand network design principles

13. In needs analysis:

a.       a great deal of the work has probably never been done

b.      the goal is to understand what users and applications the network will support

c.       the geographic scope is not an important consideration

d.      a baseline of current operations is not important

e.       the rate of growth of network traffic is not an issue

 

Answer:         B                              

Difficulty:      Medium                              

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Understand network design principles

14. Gaining an understanding of the current application system and messages provides a _________ against which future design requirements can be gauged.

  1. backplane
  2. baseline
  3. turnpike document
  4. wish list
  5. RFP

 

Answer:         B                              

Difficulty:      Medium                                  

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Understand network design principles

15. The goal of the needs analysis step is to produce a ___________, or a statement of the network elements necessary to meet the needs of the organization.

  1. building block
  2. access layer
  3. core layer
  4. cost assessment
  5. logical network design

 

Answer:         E                              

Difficulty:      Easy                                            

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Understand network design principles

16. __________ is not an important consideration when network designers review old and new applications.

a.       Reviewing the NFL scores

b.      Reviewing the organization’s possible changes in product mix

c.       Understanding the organization’s strategic plans

d.      Understanding development plans for new uses of electronic commerce

e.       Reviewing the organization’s projections of sales

 

Answer:         A                              

Difficulty:      Medium                              

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Understand network design principles

17. Which of the following is not an example of identifying protocols that are needed to support hardware and software requirements of applications that will use the network?

  1. an application will use HTTP over TCP/IP
  2. an application will run on an IBM mainframe and so the network will require SNA traffic
  3. an application will need a gateway to translate SNA traffic into TCP/IP protocols
  4. an application will use SPX/IPX with a Novell file server
  5. an application will have drop down menu choices

 

Answer:         E                              

Difficulty:      Medium                              

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Understand network design principles

18. Which of the following is not a way in which network requirements, identified in the needs analysis of the network design process, are organized?

a.       non-necessary requirements

b.      wish list requirements

c.       desirable requirements

d.      mandatory requirements

e.       none of the above is an appropriate answer

 

Answer:         A                              

Difficulty:      Easy                                       

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

19. Which of the following is not included in the key deliverable for the needs assessment stage, the set of logical network diagrams?

  1. applications of the proposed network
  2. servers in the proposed network
  3. circuits in the proposed network
  4. specific routers that have been chosen to implement the proposed network
  5. clients in the proposed network

 

Answer:         D                              

Difficulty:      Easy                                       

Reference:     Needs Analysis

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

20. Which of the following is not an example of a building block used in technology design?

a.       typical application

b.      typical user

c.       high traffic application

d.      standard network circuit

e.       specifications for a particular lighting fixture in the network operating center

 

Answer:         E                              

Difficulty:      Easy                                        

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

21. Once the needs have been defined in the logical network design, the next step is to develop a(n) __________.

  1. application
  2. baseline
  3. technology design
  4. turnpike design
  5. backplane design

 

Answer:         C                              

Difficulty:      Easy                                        

Reference:     Introduction

L.O.:              Describe techniques for developing a logical network design

22. Which of the following is a type of protocol that needs to be considered in technology design?

  1. Ethernet
  2. 10 Mbps
  3. 100 Mbps
  4. WAN
  5. SNA

 

Answer:         A                              

Difficulty:      Medium                                  

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

23. Estimating the size and type of the “standard” and “advanced” network circuits is called _________.

  1. needs categorization
  2. turnpike design
  3. cost assessment
  4. capacity planning
  5. soliciting RFPs

 

Answer:         D                              

Difficulty:      Medium                                  

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a logical network design

24. Which of the following would not be a type of circuit that needs to be considered when planning for technology design capacity?

a.       1000 Mbps

b.      Ethernet

c.       10 Mbps

d.      100 Mbps

e.       1 Gbps

 

Answer:         B                

Difficulty:      Medium                                               

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

25. In the technology design stage of network design,

  1. the fundamental technology/protocols to be chosen have no relationship with the circuit capacity
  2. the decision for fundamental technology/protocols can be made without considering circuit capacity
  3. the decision for circuit capacity can be made without considering fundamental technology/protocols
  4. the decisions for fundamental technology/protocols and circuit capacity are interrelated
  5. the decision for fundamental technology/protocols and/or circuit capacities is not made at this stage

 

Answer:         D                

Difficulty:      Medium                                               

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a logical network design

26. ___________ refers to the amount of data transmitted on a circuit.

a.       Circuit loading

b.      Leading edge deployment

c.       Capacity planning

d.      Calculating message volumes

e.       Requirements documentation

 

Answer:         A                 

Difficulty:      Easy                                                   

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

27. __________ is an estimate of the highest data volume on a link.

a.       Data mode

b.      Backplane load

c.       Peak circuit traffic

d.      Leading edge data flow

e.       Circuit transfer

 

Answer:         C                              

Difficulty:      Easy                                           

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

28. To establish circuit loading, the designer usually starts with the:

a.       total characters transmitted per day on each circuit, or, if possible, the number of characters transmitted per two-second intervals if peaks must be met

b.      individual user training

c.       bus diameter, disk cache that is used at the server station

d.      channel bandwidth and baud rate used at each client

e.       local, trunk, IXC, DDD, and leased-line circuit bandwidth for each node

 

Answer:         A                              

Difficulty:      Medium                                     

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

29. According to one rule of thumb, ______ percent of circuit loading information is easy to gather.

  1. 50
  2. 25
  3. 80
  4. 19
  5. 20

 

Answer:         C                              

Difficulty:      Medium                                     

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

30. A _________ results when a network is used to a greater extent than was originally anticipated by the network designer.

a.       leading edge data flow

b.      circuit load

c.       turnpike effect

d.      protocol volume

e.       capacity plan

 

Answer:         C                              

Difficulty:      Medium                                     

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

31. There are some network modeling tools that can ________ the existing network.

  1. discover
  2. disassemble
  3. sensitize
  4. maintain
  5. implement

 

Answer:         A                  

Difficulty:      Medium                                              

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

32. ________ is used to model the behavior of the planned communication network once the proposed network map is complete.

a.       Implementation

b.      Post-implementation review

c.       Documentation

d.      Simulation

e.       Training users

 

Answer:         D                              

Difficulty:      Medium                                 

Reference:     Technology Design

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

33. Which of the following are not costs that are generally considered during the cost assessment stage of the network design process?

a.       cost of advertising brochures for new products to be offered by an organization

b.      internetworking devices cost

c.       network management costs

d.      circuit costs

e.       software costs for network operating system

 

Answer:         A                              

Difficulty:      Medium                               

Reference:     Cost Assessment

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

34. Which of the following is not a main item for which network designers estimate costs for the proposed network?

  1. software
  2. hardware
  3. purchasing and installing circuits
  4. ergonomic chairs for users
  5. circuits provided by common carriers

 

Answer:         D                              

Difficulty:      Easy                                         

Reference:     Cost Assessment

L.O.:              Describe techniques for developing a physical network design

35. To estimate costs for large network purchases, organizations often:

a.       purchase all network purchases ‘off the shelf’

b.      obtain ‘book value’ information for the existing network from the accounting department

c.       ask other users what they paid for their network bought in the past

d.      multiply old network costs by a factor of 3

e.       issue an RFP to vendors

 

Answer:         E                               

Difficulty:      Medium                            

Reference:     Cost Assessment

L.O.:              Understand network design principles

36. RFP stands for:

a.       Request for Proposal

b.      Ring Fault Path

c.       Routing File Protocol

d.      Record Facsimile Program

e.       Redundant File Protocol

 

Answer:         A                              

Difficulty:      Medium                                  

Reference:     Cost Assessment

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

37. Estimating the cost of a network is ______ complex than estimating the cost of one new piece of data processing hardware.

a.       much more

b.      much less

c.       about the same

d.      exactly the same

e.       a little more

 

Answer:         A                              

Difficulty:      Easy             

Reference:     Cost Assessment

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

38. Which of the following is a way to sell the network proposal to management?

  1. talk about upgrades from 10Mbps to 100Mbps
  2. give many details about using routers vs. gateways for a particular connection
  3. concentrate on a discussion about token ring vs. Ethernet protocol
  4. focus on the growth in network use
  5. discuss SNA architecture

 

Answer:         D                              

Difficulty:      Easy                                         

Reference:     Cost Assessment

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

39. Which of the following is not a key deliverable for the cost assessment step?

a.       RFP

b.      list of wish list requirements

c.       revised physical network diagram

d.      business case, defined in business objectives and business language, that supports the network design

e.       none of the above is an appropriate choice

 

Answer:         B                          

Difficulty:      Easy                                        

Reference:     Cost Assessment

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

40. The large network purchases are done:

  1. before the vendor(s) are selected
  2. before the RFP is sent out
  3. after the RFP is sent out, but before the vendor(s) are selected
  4. after the vendor(s) are selected
  5. after the network has been implemented

 

Answer:         D                              

Difficulty:      Medium                                     

Reference:     Cost Assessment

L.O.:              Describe the overall process of designing and implementing a network

41. The network architecture component which enables users to access the network is the

a.       LAN

b.      building backbone

c.       campus backbone

d.      enterprise edge

e.       WAN

 

Answer:         A                              

Difficulty:      Medium                                     

Reference:     Introduction

L.O.:              Understand the seven network architecture components

42. The network architecture component that is sometimes referred to as the distribution layer is the

a.       LAN

b.      building backbone

c.       campus backbone

d.      enterprise edge

e.       WAN

 

Answer:         B                              

Difficulty:      Medium                                     

Reference:     Introduction

L.O.:              Understand the seven network architecture components

43. The network architecture component which contains the organization’s servers is called the

a.       LAN

b.      building backbone

c.       data center

d.      enterprise edge

e.       WAN

 

Answer:         C                              

Difficulty:      Medium                                     

Reference:     Introduction

L.O.:              Understand the seven network architecture components

44. The network architecture component that is a special LAN with a group of servers that enables electronic data exchange of between the organization and the external entities it does business with is called the

a.       LAN

b.      building backbone

c.       data center

d.      enterprise edge

e.       e-commerce edge

 

Answer:         E                              

Difficulty:      Medium                                     

Reference:     Introduction

L.O.:              Understand the seven network architecture components

45. A circuit that is filled almost to its capacity and thus is the critical point that determines whether users get good or bad response times is referred to as a(n)

a.       bottleneck

b.      building backbone

c.       breakneck

d.      congested network

e.       e-commerce edge

 

Answer:         A                              

Difficulty:      Medium                                     

Reference:     Technology Design

L.O.:              Understand network design principles

 

Short Answer and Essay Questions:

 

  1. Describe the RFP process in detail.
  2. Describe the concept of linking the RFP to the vendor contract.
  3. Why is the RFP so important?
  4. Why is it important to “sell” a proposal to management? How should this be done?
  5. In a quickly evolving network, which design method is recommended? Why?
  6. Describe the tools that can be used in designing a network.
  7. List and describe each of the seven network architecture components.
  8. Describe the difference between a building backbone network and the campus backbone.
  9. Compare and contrast the building-block network design process with the traditional network design process.
  10. What are some of the considerations that network designers have when planning for circuit capacities across a LAN and backbones?
  11. Describe some of the network design tools that can be helpful in the design process.

 

 

Chapter 7

Wired and Wireless LANs

 

True-False Questions

The following are possible True/False questions for tests. The statement is given and the answer is provided. The level of difficulty (easy, medium, hard) and the section relevant to the topic are also furnished.

 

21. As discussed in this textbook, three layers of a network model are the components required for a typical network, including local area networks.

 

Answer:         False

Difficulty:      Medium

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

22. A Network Operating System (NOS), such as Linux or Windows Server 2008, must be used in addition to the ‘normal’ operating system, such as Windows, on a server in a dedicated server LAN.

 

Answer:         False

Difficulty:      Medium

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

23. By offloading printing tasks from the main LAN server, a print server increases network efficiency.

 

Answer:         True

Difficulty:      Medium

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

24. The Network Interface Card (NIC) permits a computer to be physically connected to a network’s cable, which provides the network layer connection among the computers in the network.

 

Answer:         False

Difficulty:      Medium

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

25. LANs that run on radio frequencies use a type of wired media.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

26. Fiber optic cable is thicker and heavier than unshielded twisted pair.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     LAN Components

L.O.:                  Be able to design wired Ethernet LANs

27. Many network hubs incorporate repeaters or amplifiers to regenerate signals so that attenuation of the signal does not occur.

 

Answer:         True

Difficulty:      Medium

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

28. The NOS software for the server computer provides the physical, data link, and network layer functions.

 

Answer:         False

Difficulty:      Medium

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

29. One of the most important functions of Network Operating System (NOS) is a directory service.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

30. LDAP is an industry standard directory protocol.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

31. A hardware device that is not included in a network profile cannot be accessed by another computer on the network.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

32. Network profile refers to what resources on each server are available on the network for use by other computers and which devices or people are allowed access on the network.

 

Answer:         True

Difficulty:      Medium

Reference:     LAN Components

L.O.:              Understand the major components of LANs

33. Traditional Ethernet is also known as shared Ethernet.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:                  Be able to design wired Ethernet LANs

34. Ethernet is a layer 3 protocol, which operates at the network layer.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:                  Be able to design wired Ethernet LANs

35. The Ethernet standard was developed first by the IEEE.

 

Answer:         False

Difficulty:      Medium

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:                  Be able to design wired Ethernet LANs

36. Topology refers to the geometric layout of the network and describes how the computers are interconnected.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:                  Understand the major components of LANs

37. A collision on a bus circuit means that two computers on that circuit have transmitted at the same time.

 

Answer:         True

Difficulty:      Medium

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

38. The three latest versions of Ethernet run at speeds of 1Gbps, 10Gbps, and 50 Gbps.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

39. 1000Base-LX is a version of 1000Base-T than runs on four pairs of CAT 5 cable.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

40. A switch always broadcasts all the packets it receives to all the computers that are connected to the switch.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:              Understand the major components of LANs

41. A forwarding table tells a switch which port it should send out a packet to get to the destination computer.

Answer:         True

Difficulty:      Medium

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:                  Be able to design wired Ethernet LANs

42. When a switch receives a packet with a destination address that is not in its forwarding table, the switch will broadcast the packet to all of its ports.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:              Understand the major components of LANs

43. Cut through switching has fewer errors than store and forward switching.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:              Understand the major components of LANs

44. Store and forward switching cannot be used unless incoming and outgoing data circuit has the same data rate.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:              Understand the major components of LANs

45. A switch can send and receive on all circuits simultaneously.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Wired Ethernet

L.O.:              Understand the major components of LANs

 

46. Wireless LANs are never connected to a wire network.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Wireless Ethernet

L.O.:                  Understand the best practice recommendations for LAN design

47. 802.11b is a faster wireless standard than 802.11a.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

48. The maximum data rate of 802.11b LANs is 12 Mbps.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

49. An access point (AP) is required to connect a WLAN to a wired network.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

50. An access point ensures that all computers within range of the access point can communicate with each other,

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

51. 802.11b provides three separate channels for indoor use in the U.S. that can be used for communication between the access point and other wireless devices on the network.

 

Answer:         True

Difficulty:      Medium

Reference:     Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

52. Most access points (AP) deployed in wireless LANs use directional antennas.

 

Answer:         False

Difficulty:      Easy

Reference:     Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

53. Directional antennas signals are much stronger than omnidirectional antennas.

 

Answer:         True

Difficulty:      Easy

Reference:     Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

54. Wireless LANs use Carrier Sense Multiple Access with Collision Detection (CSMA/CD)
for medic access control. 

Answer:          False   

Difficulty:        Medium          

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

55. Distributed Coordination Function is a media access control method used in wireless LANs where the sender waits for an ACK (acknowledgement) from the receiver before transmitting any more packets.

 

Answer:          True   

Difficulty:        Medium          

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

56. Point Coordination Function requires that each station that wishes to transmit on the wireless network sends a request-to-transmit (RTS) packet to the access point and waits for a clear-to-send (CTS) packet from the AP before it can communicate with other nodes on the network.

 

Answer:          True   

Difficulty:        Medium          

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

57. The DCF function of Wi-Fi resolves the hidden node problem.

 

Answer:          False   

Difficulty:        Medium          

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

58. 802.11b LANs operate at speeds up to 11 Mbps.

 

Answer:          True   

Difficulty:        Medium          

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

59. The frequency ranges of some access points are the same as some cordless telephones.

 

Answer:          True   

Difficulty:        Easy   

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

60. 802.11a provides for speeds of up to 54 Mbps under perfect conditions.

 

Answer:          True                          

Difficulty:        Easy                        

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

61. The maximum transmission speed of 802.11a LANs is 11 Mbps.

 

Answer:          False                    

Difficulty:        Easy                                    

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

62. 802.11a LANs provide more channels than 802.11b LANs

 

Answer:          True                     

Difficulty:        Easy                                      

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

63. It takes 802.11a more access points to provide the same coverage as one 802.11b access point.

 

Answer:          True                          

Difficulty:        Easy                                   

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:                    Understand the best practice recommendations for LAN design

64. An 802.11g NIC can communicate with an 802.11n access point.

 

Answer:          True                          

Difficulty:        Easy                                    

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

65. Compared to 802.11b, 802.11g provides fewer channels for stations to communicate with the access point.

 

Answer:          False                          

Difficulty:        Easy                                   

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:                    Understand the best practice recommendations for LAN design

66. The data link layer protocols used by wireless LANs are similar to the ones used on Ethernet LANs

 

Answer:          True                      

Difficulty:        Easy                                       

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

67. Wireless LANs do not share the bandwidth capacity of the wireless network.

 

Answer:          False                    

Difficulty:        Easy                                         

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

68. A site survey is not an important component of a WLAN design.

 

Answer:          False                          

Difficulty:        Medium                             

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

69. Wired Equivalent Privacy requires that each user have a preconfigured key in order to communicate with an access point.

 

Answer:          True                          

Difficulty:        Medium                             

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

70. Wi-Fi Protected Access (WPA) uses the same key for every packet that is transmitted to the client.

 

Answer:          False                  

Difficulty:        Medium                                  

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

71. Directional antennas produce a stronger signal over longer distances than omnidirectional antennas.

 

Answer:          True                          

Difficulty:        Medium                               

Reference:      Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

 

MULTIPLE CHOICE

 

The following are possible multiple-choice questions for tests. The question is posed and the answer is provided under the choices. The level of difficulty (easy, medium, hard) and the page number(s) relevant to the topic is also furnished.

 

46. A(n) _____________ is not a common type of dedicated server.

a.       file server

b.      print server

c.       database server

d.      collision server

e.       remote access server

 

Answer:          D                              

Difficulty:       Medium                               

Reference:      LAN Components

L.O.:                    Understand the major components of LANs

47. A(n) ____________ allows many users to share the same set of files on a common, shared disk drive.

a.       print server

b.      database server

c.       file server

d.      piconet server

e.       remote access server

 

Answer:       C                    

Difficulty:    Medium                                 

Reference:   LAN Components

L.O.:            Understand the major components of LANs

48. Which of the following is not a basic LAN component?

a.       client

b.      PAD

c.       server

d.      network interface card

e.       network operating system

 

Answer:          B                             

Difficulty:        Easy                                      

Reference:      LAN Components

L.O.:               Understand the major components of LANs

49. Which of the following is not an advantage of using Cat5 unshielded twisted pair for cabling LANs?

a.       cost  (relative to fiber)

b.      thickness (relative to coax)

c.       weight (relative to coax)

d.      flexibility (relative to coax)

e.       security (relative to fiber)

 

Answer:          E                              

Difficulty:       Medium                                

Reference:      LAN Components

L.O.:               Understand the major components of LANs

50. Of the following, which is not true about fiber optic cable?

  1. it is thinner than unshielded twisted pair cable
  2. it is lighter than unshielded twisted pair cable
  3. it has a very low capacity
  4. it is more expensive than CAT5 unshielded twisted pair cable
  5. it is a type of guided media

 

Answer:          C                              

Difficulty:       Medium                               

Reference:      LAN Components

L.O.:               Understand the major components of LANs

51. Which of the following is not a purpose for using hubs in a network?

a.       to act as a communications server

b.      to connect network cables

c.       to prevent attenuation

d.      to act as a junction box

e.       none of the above

 

Answer:      A                     

Difficulty:   Medium                              

Reference: LAN Components

L.O.:           Understand the major components of LANs

52. Which of the following type of media is most commonly used in backbone networks because of its high capacity?

a.       fiber

b.      infrared frequencies

c.       coax cable

d.      unshielded twisted pair

e.       shielded twisted pair

 

Answer:          A                             

Difficulty:       Easy                                     

Reference:      LAN Components

L.O.:               Understand the major components of LANs

53. Hubs:

a.       usually incorporate repeaters or amplifiers

b.      have connection points called handles

c.       limit the distance of a network to a few meters in length

d.      are a difficult method to connect network cables

e.       operate at the application layer

 

Answer:          A                              

Difficulty:       Medium                             

Reference:      LAN Components

L.O.:               Understand the major components of LANs

54. __________ is not true with respect to network hubs.

a.       Each port in a hub has a unique number.

b.      A good network plan includes hubs in areas, such as a telecommunications wiring closet, in which a network may expand

c.       Simple hubs are commonly available in 4-, 8-, 16-, and 24-port sizes

d.      Many hubs act as repeaters or amplifiers

e.       Hubs provide a complicated way to connect network cables

 

Answer:      E                     

Difficulty:   Medium                               

Reference: LAN Components

L.O.:           Understand the major components of LANs

55. _____________ is the software that controls the network.

  1. Network Operating System
  2. Client Operating System
  3. Embedded Operating System
  4. Network Control System
  5. Network Software System

 

Answer:      A                  

Difficulty:   Medium                                         

Reference: LAN Components

L.O.:           Understand the major components of LANs

56. The server version of the Network Operating System does not:

a.       provide the software that performs the functions associated with the physical layer

b.      provide the software that performs the functions associated with the data link layer

c.       provide the software that performs the functions associated with the application layer

d.      provide the software that performs the functions associated with the network layer

e.       usually provide the software that performs the functions associated with the computer’s own operating system

 

Answer:      A                     

Difficulty:   Medium                               

Reference: LAN Components

L.O.:           Understand the major components of LANs

57. _____________ provide information about resources on the network that are available to the users, such as shared printers, file servers and application software.

  1. Network Services
  2. Directory Services
  3. Client Services
  4. Computing Services
  5. Remote Access Services

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Medium                              

Reference: LAN Components

L.O.:           Understand the major components of LANs

58. A _________ is a group of related resources.

  1. workgroup
  2. domain
  3. server
  4. client
  5. sharepoint

 

Answer:     B                      

Difficulty:   Medium                               

Reference:      LAN Components

L.O.:          Understand the major components of LANs

59. A hierarchical tree of domains within one organization that is linked to other trees in the organization is called a ___________.

  1. ADS
  2. domain
  3. forest
  4. tree
  5. NDS

 

Answer:      C                     

Difficulty:   Medium                               

Reference: LAN Components

L.O.:           Understand the major components of LANs

60. A __________ indicates what resources on each server are available on the network for use by other computers and what people are allowed what access to the network.

a.       user profile

b.      user access log

c.       network profile

d.      network operating system

e.       server allocation list

 

Answer:      C                     

Difficulty:      Easy

Reference: LAN Components

L.O.:           Understand the major components of LANs

61. The cheapest time to install network cabling is:

a.       during the construction of the building

b.      as soon as the building is completed

c.       as soon as the building is occupied

d.      about five years after the building is occupied so that the exact office locations for each network computer is known

e.       any time that a network needs to be installed

 

Answer:      A                     

Difficulty:   Medium                                 

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

62. Ethernet LAN was developed by:

a.       IBM

b.      ARPANET

c.       DEC, Xerox, and Intel

d.      University of Minnesota

e.       CERN laboratory in Geneva

 

Answer:      C                     

Difficulty:   Easy                                           

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

63. ___________ is how the network works conceptually.

  1. Physical topology
  2. Logical topology
  3. Network topology
  4. Ethernet
  5. Media access control

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Easy                                            

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

64. The type of logical topology that Ethernet uses is a:

a.       ring

b.      bus

c.       star

d.      mesh

e.       interconnected

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Easy                                            

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

65. A logical bus topology:

a.       is always used by token ring protocol LANs

b.      has all computers connected to each other in  point-to-point connections

c.       is limited to short distances since devices like a hub or repeater cannot be used with this type of topology

d.      permits every message to be received by every computer on the bus, even when those messages are intended for other computers

e.       has a central control device, such as a mainframe

 

Answer:     D                     

Difficulty:   Medium                                    

Reference:      Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

66. Media access control refers to:

  1. the price of fiber optic cable
  2. security over floppy disks in a user environment
  3. the ability for a user to use multimedia equipment in a LAN
  4. controlling access to a media by more than one computer in a LAN

e.       the control over coax cable installed by a cable service provider

 

Answer:     D                      

Difficulty: Medium                                     

Reference:                           Wired Ethernet

L.O.:             Be able to design wired Ethernet LANs

67. Which of the following is not true about CSMA/CD?

a.       The acronym refers to Carrier Sense Multiple Access with Collision Detection

b.      It is used in token ring protocol LANs

c.       It is a contention-based media access control technique

d.      When a collision has occurred, the computers that wish to transmit wait a random amount of time after a colliding message before attempting to retransmit

e.       Computers on the circuit ‘listen’ before transmitting

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Medium                                     

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

68. _________ is not a type of Ethernet specification.

a.       100Base-T

b.      10GbE

c.       1000Base-T (1GbE)

d.      10Base-T

e.       Securenet

 

Answer:       E                    

Difficulty:    Medium                                     

Reference:   Wired Ethernet

L.O.:                Be able to design wired Ethernet LANs

69. 10Base-T:

a.       supports 10 Mbps data rate

b.      is inexpensive

c.       runs on twisted pair

d.      is more dominant than token ring

e.       all of the answers are correct

 

Answer:      E                     

Difficulty:   Medium                           

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

70. 1000 Base-T:

  1. can run at either full- or half-duplex
  2. is one of the oldest forms of Ethernet
  3. is one of the slowest forms of Ethernet
  4. can only be used over coaxial cables
  5. has only one version, 1000Base-SLCX

 

Answer:      A                     

Difficulty:   Medium                              

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

71. ________ is a hybrid version of Ethernet that uses either 10Base-T or 100Base-T.

a.       Mullion Ethernet

b.      Base-T Ethernet

c.       10/100 Ethernet

d.      Token ring Ethernet

e.       FDDI Ethernet

 

Answer:      C                     

Difficulty:   Easy                                             

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

72. 10/100 Ethernet:

a.       uses 100 Mbps throughout the entire network

b.      is not useful in the short run for organizations that are uncertain about which Ethernet standard to use

c.       uses 10 Mbps throughout 100% of the entire network

d.      provides traditional 10 Mbps Ethernet connections to client computers utilizing traditional 10Base-T, with 100 Mbps generally used to the server

e.       uses 10 Gbps throughout 100% of the entire network

 

Answer:      D                     

Difficulty:   Medium                                       

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

73. Which of the following is not true about 10/100 Ethernet?

  1. It is not a hybrid type of Ethernet.

b.      It provides flexibility for organizations that want to use both the 10Base-T and 100Base-T standards at the same time.

  1. 10/100 autosense hubs (and/or switches) are able to detect the signal transmitted by the client’s NIC and use 10 Mbps or 100 Mbps, depending on what the client uses.
  2. Depending upon how it is configured, a 10/100 Ethernet NIC can run at either 10 Mbps or at 100 Mbps.
  3. It provides flexibility for organizations that are uncertain about which Ethernet standard to use in the short term.

 

Answer:      A                     

Difficulty:   Easy                                             

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

74. Switch-based Ethernet:

a.       uses a hub to connect computers

b.      has a physical topology of a ring

c.       has a logical topology of a ring

d.      has a logical topology of a bus

e.       usually enables all attached circuits to send or receive packets simultaneously

 

Answer:      E                      

Difficulty:   Medium                                     

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wired Ethernet LANs

75. A switch uses a  _____________ that is very similar to a routing table used in a router.

a.       cable plan

b.      forwarding table

c.       network server

d.      reversing table

e.       switching mullion

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Easy                                             

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Understand the major components of LANs

76. Which of the following is not true about layer-2 switched Ethernet?

a.       A switch replaces the hub.

b.      The physical topology is the same as the physical topology of shared Ethernet:  a ring.

c.       The logical topology is a star.

d.      The switch uses a forwarding table to route the packet to the correct circuit/computer.

  1. The switch chooses which packet to transmit first if it receives more than one packet destined for the same computer at the same time, and stores the other packet(s) temporarily.

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Medium                                    

Reference: Wired Ethernet

L.O.:           Understand the major components of LANs

77. Which of the following is not true about switched Ethernet?

a.       The switch has a physical bus topology.

b.      It uses a switch instead of a hub.

c.       It has faster connections (almost immediate) than traditional Ethernet.

d.      It essentially provides a point-to-point connection between computers.

e.       It has forwarding tables in which entries are learned over time.

 

Answer:      A                     

Difficulty:   Medium                              

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Understand the major components of LANs

78. Which of the following is a mode in which a switch operates:

  1. fast learning switching
  2. routing switching
  3. fragment-free switching
  4. store switching
  5. cut switching

 

Answer:      C                    

Difficulty:   Medium                              

Reference: Wired Ethernet

L.O.:               Understand the major components of LANs

79. Each of the circuits connected to a switch is a separate _______________ circuit connecting the switch to a device on the network.

a.       multipoint

b.      point-to-point

c.       shared

d.      ring

e.       star

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Easy                                          

Reference: Wired Ethernet

L.O.:           Understand the major components of LANs

80. Wired Ethernet is a _______________ technology for small SOHO devices, meaning that manufacturers are no longer creating new products. .

a.       host

b.      legacy

c.       caching

d.      hub

e.       peak

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Medium                             

Reference: Wired Ethernet

L.O.:           Be able to design wired Ethernet LANs

81. LAN bottlenecks are usually found at the:

a.       data entry keyboard and client video monitors

b.      LAN server and network circuit

c.       hub repeaters and transducer circuit modules

d.      client operating system and diskette drive

e.       client hard drive and processor

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Easy                                             

Reference: Improving LAN Performance

L.O.:           Be able to improve LAN performance

82. Which of the following can provide fault tolerance for the storage space on a server?

  1. RAID
  2. SCSI
  3. IDE
  4. USB
  5. EIDE

 

Answer:      A                           

Difficulty:   Easy                                             

Reference: Improving LAN Performance

L.O.:           Be able to improve LAN performance

83. Which of the following is not a potential bottleneck for LAN performance?

  1. number and speed of hard disks in the server
  2. amount of memory in the server
  3. speed of server’s CPU
  4. network interface card
  5. all of the answers are potential bottlenecks for LAN performance

 

Answer:      E                     

Difficulty:   Medium                                  

Reference: Improving LAN Performance

L.O.:           Be able to improve LAN performance

84. If your LAN server is overloaded, which of the following should you not consider (to solve the server problem)?

a.       adding one or more additional servers

b.      upgrading the server’s CPU with a faster CPU

c.       increasing the amount of memory of the server

d.      increasing the number and speed of hard disks in the server

e.       replacing the cable with fiber optic cable

 

Answer:      E                     

Difficulty:   Medium                            

Reference: Improving LAN Performance

L.O.:           Be able to improve LAN performance

85. To increase the volume of simultaneous messages the LAN circuit can transmit from network clients to the server(s), you can:

a.       increase the CPU of the server

b.      upgrade to a bigger circuit

c.       increase the number of hard disks on the server

d.      increase the amount of disk capacity of the server

e.       increase the amount of memory of the server

 

Answer:      B                    

Difficulty:   Easy                                   

Reference: Improving LAN Performance

L.O.:           Be able to improve LAN performance

86. Breaking a network into smaller parts is called network:

a.       fragmentation

b.      segmentation

c.       localization

d.      allocation

e.       mitigation

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Easy                                     

Reference: Improving LAN Performance

L.O.:           Be able to improve LAN performance

87. Which of the following is not an effective way to reduce LAN network demand:

a.       move files to client computers

b.      use disk caching on the client machines

c.       find an application that places a large demand on the network and run it a time when the network is lightly loaded

d.      add hidden nodes

e.       shift the users’ routines

 

Answer:     D                     

Difficulty:   Medium                             

Reference:                           Improving LAN Performance

L.O.:          Be able to improve LAN performance

 

88. Which of the following is not a WLAN standard?

a.       802.11ac

b.      802.11a

c.       802.3

d.      802.11b

e.       802.11g

 

Answer:      C

Difficulty:   Easy

Reference:  Wireless Ethernet

L.O.:           Be able to design wireless Ethernet LANs

 
89. The IEEE designation for the type of wireless standard that uses both the 2.4 and 5 GHz range is __________.

a.       802.11n

b.      802.11a

c.       802.3

d.      802.11b

e.       802.11g

 

Answer:     A                     

Difficulty:   Easy                                          

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:          Be able to design wireless Ethernet LANs

90. A(n) _____________ is used in a computer to connect it to a WLAN.

a.       Ethernet NIC

b.      antennae

c.       wireless NIC

d.      access point

e.       hub

 

Answer:      C                     

Difficulty:   Easy                                         

Reference: LAN Components

L.O.:           Be able to design wireless Ethernet LANs

91. A(n)  ___________ is a radio transceiver that plays the same role as a hub or switch in a wired network and connects the WLAN to the wired network.

a.       Ethernet NIC

b.      antennae

c.       wireless NIC

d.      access point

e.       hub

 

Answer:      D                     

Difficulty:   Medium                       

Reference: LAN Components

L.O.:           Be able to design wireless Ethernet LANs

92. How many channels does the 802.11ac standard provide for communication between the access point and clients?

a.       4

b.      6

c.       8

d.      11

e.       2

 

Answer:      C                     

Difficulty:   Medium                       

Reference:  Wireless Ethernet

L.O.:           Be able to design wireless Ethernet LANs

93. How can a set of 802.11b access points be configured to operate without interference?

a.       assigning each access point a different channel to communicate with clients

b.      separate each access point by more than 10 meters

c.       assign the same channel to no more than two access points

d.      use omnidirectional antennas on some access points and directional on others.

e.       none of the above

 

Answer:      A                     

Difficulty:  Medium                       

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:           Be able to design wireless Ethernet LANs

94. __________ antennas transmit the signal in all directions.

a.       directional

b.      microware

c.       omnidirectional

d.      radio

e.       vertical

 

Answer:      C                     

Difficulty:   Easy                                           

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:           Be able to design wireless Ethernet LANs

95. __________ antennas project a signal in only one direction and are most often used on the inside of an exterior wall pointing to the inside of the building for security reasons.

a.       directional

b.      microware

c.       omnidirectional

d.      radio

e.       vertical

 

Answer:      A                     

Difficulty:   Medium                              

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

96. CSMA/CA is an acronym for:

  1. Carrier Sense Multiple Access with Collision Acknowledgment
  2. Carrier Sense Mode Access with Carrier Avoidance
  3. Carrier Sense Multiple Access with Collision Avoidance
  4. Carrier Sensory Multiple Access without Collision Acknowledgment
  5. Carrier Sense Multiple Acknowledgment with Collision Avoidance

 

Answer:      C                     

Difficulty:   Medium                              

Reference: Wired Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

97. Another name for distributed coordination function (DCF) is __________.

  1. distributed carrier sense method
  2. physical carrier sense method
  3. physical carrier sense mode
  4. distributed carrier sense mode
  5. distributed coordination mode

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Medium                       

Reference:  Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

98. When a computer transmits at the same time because it cannot sense that another computer on the WLAN is currently transmitting is referred to as the:

  1. out of range problem
  2. collision problem
  3. hidden node problem
  4. controlled access problem
  5. media access problem

 

Answer:      C                     

Difficulty:   Medium                              

Reference:  Wireless Ethernet

L.O.:               Be able to design wireless Ethernet LANs

99. The maximum data rate of a an 802.11ad WLAN is

a.       24 Mbps

b.      36 Mbps

c.       11 Mbps

d.      54 Mbps

e.       9 Mbps

 

Answer:      D                     

Difficulty:   Easy                                           

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

100. 802.11g is backward compatible with which type of LAN?

a.       802.11a

b.      802.11b

c.       802.15

d.      802.3

e.       802.5

 

Answer:      B                     

Difficulty:   Medium                                   

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

101. How many channels does 802.11g provide for communication with clients,

  1. 20
  2. 12
  3. 10
  4. 3
  5. 8

 

Answer:      D                     

Difficulty:   Medium                                   

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

102. The maximum data rate of an 802.11g WLAN is

  1. 24 Mbps
  2. 36 Mbps
  3. 11 Mbps
  4. 54 Mbps
  5. 9 Mbps

 

Answer:      D                  

Difficulty:   Easy                                                  

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

103. Which of the following standards is backward compatible with IEEE802.11a, b, and g?

a.       802.11a

b.      802.11b

c.       802.11g

d.      802.11n

e.       802.15

 

Answer:     D                      

Difficulty: Medium                               

Reference:                           Wireless Ethernet

L.O.:             Be able to design wireless Ethernet LANs

104.  Many organizations today are installing traditional wired Ethernet for desktop users and install Wi-Fi as ______________.

a.       overlay networks

b.      Bluetooth

c.       cellular networks

d.      mobile networks

e.       Ethernet networks

 

Answer:      A                      

Difficulty:   Medium                                 

Reference: The Best Practice LAN Design

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

105. Which of the following is not determined by a site survey?

a.       feasibility of the desired coverage

b.      potential sources of interference

c.       the security of the WLAN

d.      estimated number of access points needed to provide coverage

e.       current locations of the wired network into which the WLAN will connect.

 

Answer:      C                     

Difficulty:   Medium                                  

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to improve LAN performance

106. _____________ refers to practice of writing symbols in chalk on sidewalks and walls to indicate the presence of an unsecured WLAN.

a.       wardriving

b.      chalking

c.       warchalking

d.      marking

e.       identifying

 

Answer:      C                     

Difficulty:   Medium                                     

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

107. With _____________, the AP permits the owner to provide a list of valid addresses that can connect.

  1. EAP.
  2. SSID
  3. WEP
  4. MAC address filtering
  5. SWEP

 

Answer:      D                     

Difficulty:   Medium                                      

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

108.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IEEE 802.11ac runs on which of the following two different frequency spectrums simultaneously?

a.       2.4GHz and 5GHz

b.      24GHz and 5GHz

c.       11GHz and 54GHz

d.      8GHz and 11GHz

e.       2.4GHz and 11GHz

 

Answer:      A

Difficulty:   Medium                                       

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

 

109. WiGig is standardized as

a.       IEEE 802.11ad

b.      IEEE 802.11ac

c.       IEEE 802.11n

d.      IEEE 802.11g

e.       IEEE 802.11a

 

Answer:      A

Difficulty:   Medium                                       

Reference: Wireless Ethernet

L.O.:              Be able to design wireless Ethernet LANs

 

  1. A second type of network that a wireless access point provides is a ______ that is secured by a separate password that is entered on a Web page when you first connect to the network.
    1. WI-LO network
    2. guest network
    3. transient network
    4. IEEE 802.temp
    5. IEEE 802.11guest

 

Answer:       A

Difficulty:     Medium                                      

Reference:   Wireless Ethernet

L.O.:                Be able to design wireless Ethernet LANs

 

  1. The ___________ is where the organization housing its primary servers.
    1. MDF
    2. guest house
    3. SOHO network
    4. data center
    5. load balancer

 

Answer:       D

Difficulty:     Medium                                      

Reference:   The Best Practice LAN Design

L.O.:                Understand the major components of LANs

 

 

  1. The ________ acts as a router at the front of the server farm.
    1. load router
    2. MDF
    3. Layer 2 switch
    4. front-end loader
    5. load balancer

 

Answer:       E

Difficulty:     Medium                                      

Reference:   The Best Practice LAN Design

L.O.:                Understand the major components of LANs

 

 

  1. ____ is the process of creating several logically separate servers on the same physical computer.
    1. Server virtualization
    2. Server optimization
    3. Server proliferation
    4. Server platforming
    5. Server redundancy

 

 

Answer:       A

Difficulty:     Medium                                      

Reference:   The Best Practice LAN Design

L.O.:                Understand the major components of LANs

 

  1. A ___ has a set of high-speed storage devices and servers that are networked together using a very high speed network.
    1. wide area network
    2. local area network
    3. storage area network
    4. storage server
    5. local area storage WAN

 

Answer:       C

Difficulty:     Medium                                      

Reference:   The Best Practice LAN Design

L.O.:                Understand the major components of LANs

 

  1. The _____ contains the servers that are designed to serve data to customers and suppliers.
    1. e-commerce edge
    2. SAN
    3. LAN
    4. domain controller
    5. bottleneck

 

Answer:       A

Difficulty:     Medium                                      

Reference:   The Best Practice LAN Design

L.O.:                Understand the major components of LANs

 

 

 

 

 

 

 

Short Answer and Essay Questions:

 

  1. What does a NOS do? What are the major software parts of a NOS? What is the most important characteristic of a NOS? What are two NOS product names?
  2. Describe CSMA, CD and CA.  How does this work, in essence?  Compare this to wireless LANS?  How are they similar, and how are they different in terms of MAC?
  3. Identify and describe the components of a data center.
  4. What are two other names for NIC cards?
  5. Describe in detail the difference between a hub and a switch in a LAN.  Draw a diagram of each, and then mark it to show some of the points that you have made in your discussion of the differences.  Discuss the difference between shared Ethernet and switched Ethernet in light of your answer.
  6. Given a specific description of an Ethernet type, be prepared to answer questions regarding its speed, type of transmission and physical structure, e.g., 100BaseT, etc.
  7. Define the three modes of switch operations.
  8. What is the best practice Ethernet at the present time?  Describe, and explain why this is best practice.  What is the best practice wireless at the present time?  Describe and explain why this is best practice.  Would you install a wired or wireless Ethernet right now?  Describe, if you were a manager, what your network of choice would be and why.
  9. Discuss in detail how you would improve a LAN network’s performance, and what you would look for.
  10. What is the difference in a logical and physical topology?
  11. What are three reasons why Wi Fi has grown in popularity?
  12. What is the “hidden node” problem, and what do you need to do about it in the best LAN design for wireless?
  13. How might you as a network manager improve WLAN performance?
  14. What devices are needed to build a wireless network?
  15. Describe war-chalking, war-driving, and war-walking.
  16. Compare a switched Ethernet to a wireless Ethernet.  What are four essential differences between these two approaches to building a LAN?  Give three reasons why a switched Ethernet is preferable to wireless.  Three reasons why wireless might be preferred to switched?
  17. Select three different types of IEEE 802.11 and describe when it might be best to use each one.
  18. Discuss wireless network security.  What are some of the critical problems, what are some of the defenses against these problems?  List five potential weaknesses in security and five potential solutions to these perceived weaknesses.
  19. Describe how you might secure your home wireless network.
  20. What is the purpose of the e-commerce edge?