Campbell Biology Concepts & Connections 8th Edition by Jane B. Reece – Test Bank

$24.99

Category:

Description

Purchase for Download full PDF With answers

 

INSTANT DOWNLOAD COMPLETE TEST BANK WITH ANSWERS

 

Campbell Biology Concepts & Connections 8th Edition by Jane B. Reece – Test Bank

 

Sample  Questions

 

Campbell Biology: Concepts and Connections, 8e (Reece et al.)
Chapter 1 Biology: Exploring Life
1.1 Multiple-Choice Questions
1) Which of the following statements about the properties of life is false?
A) Organisms have the ability to take in energy and use it.
B) Organisms have the ability to respond to stimuli from the environment.
C) Organisms have the ability to reproduce.
D) Organisms have an unchanging, constant internal environment
Answer: D
Topic: 1.1
Skill: Knowledge/Comprehension
Learning Outcome: 1.2

2) Life is organized in a hierarchical fashion. Which of the following sequences correctly lists that hierarchy from least inclusive to most inclusive?
A) ecosystem, population, organ system, cell, community, molecule, organ, organism, organelle, tissue
B) cell, molecule, organ system, organ, organelle, population, tissue, organism, ecosystem, community
C) molecule, cell, organism, organ system, tissue, population, organ, organelle, community, ecosystem
D) molecule, organelle, cell, tissue, organ, organ system, organism, population, community, ecosystem
Answer: D
Topic: 1.2
Skill: Application/Analysis
Learning Outcome: 1.3
Global LO: 2

3) What is the difference between a tissue and an organ system?
A) The tissue level of organization is more inclusive than the organ system level.
B) Tissues are not composed of cells; organ systems are composed of cells.
C) A tissue cannot exist unless it is a component of an organ system, whereas an organ system can exist independently of tissues.
D) An organ system includes tissues.
Answer: D
Topic: 1.2
Skill: Knowledge/Comprehension
Learning Outcome: 1.3

 

4) The tree in your backyard is home to two cardinals, a colony of ants, a wasp’s nest, two squirrels, and millions of bacteria. Together, all of these organisms represent
A) a species.
B) a community.
C) a population.
D) an ecosystem.
Answer: B
Topic: 1.2
Skill: Application/Analysis
Learning Outcome: 1.3
Global LO: 2

 

5) If you eat a hamburger, you are mainly eating ground-up beef muscle. What levels of organization are represented in this ground-up muscle?
A) organism, population, and community
B) organ, organ system, and organism
C) organelle, cell, and tissue
D) tissue, organ, and organ system
Answer: C
Topic: 1.2
Skill: Application/Analysis
Learning Outcome: 1.3
Global LO: 2

 

6) Which of the following statements regarding a common cellular activity is false?
A) Cells respond to the environment.
B) Cells develop and maintain complex organization.
C) Cells regulate their internal environment.
D) New cells are derived from cellular components like organelles.
Answer: D
Topic: 1.3
Skill: Knowledge/Comprehension
Learning Outcome: 1.2

 

7) Your instructor asks you to look into your microscope to see a prokaryotic cell. You will be looking for a cell that
A) has a nucleus.
B) has a membrane.
C) makes up most of the tissues of your body.
D) is much larger than most cells in your body.
Answer: B
Topic: 1.3
Skill: Knowledge/Comprehension
Learning Outcome: 1.3

 

8) Which of the following statements about ecosystems is false?
A) Bacteria and fungi recycle energy within an ecosystem.
B) Plants and other photosynthetic organisms are producers in ecosystems.
C) Chemical nutrients cycle within an ecosystem.
D) In the process of energy conversions within an ecosystem, some energy is converted to heat.
Answer: A
Topic: 1.4
Skill: Knowledge/Comprehension
Learning Outcome: 1.3
9) In an ecosystem, energy
A) cycles along with chemical nutrients.
B) typically flows from consumers to producers to decomposers.
C) typically flows from producers through a series of consumers.
D) comes ultimately from bacteria.
Answer: C
Topic: 1.4
Skill: Knowledge/Comprehension
Learning Outcome: 1.4

10) Which of the following statements about genetics is true?
A) Genes are proteins that produce DNA.
B) DNA is made up of six different kinds of nucleotides.
C) Differences among organisms reflect different nucleotide sequences in their DNA.
D) Each DNA molecule is a single strand of nucleotides.
Answer: C
Topic: 1.5
Skill: Knowledge/Comprehension
Learning Outcome: 1.5

11) Organisms that are prokaryotes are in the domains
A) Bacteria and Archaea.
B) Plantae and Animalia.
C) Eukarya and Archaea.
D) Fungi and Bacteria.
Answer: A
Topic: 1.6
Skill: Knowledge/Comprehension
Learning Outcome: 1.5