Childhood And Adolescence Voyages In Development, 6th Edition By Spencer A. Rathus – Test Bank

$20.00

Category:

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS

Childhood And Adolescence Voyages In Development, 6th Edition By Spencer A. Rathus – Test Bank

Chapter_6_Infancy_Cognitive_Development

True / False
1. In the sixth substage of Piaget’s sensorimotor period, external exploration is replaced by mental exploration.
a. True
b. False
ANSWER: True
REFERENCES: 6.1 Cognitive Development: Jean Piaget
LEARNING OBJECTIVES: VOYG.RATH.17.6.1 – Analyze the six substages of Piaget’s first stage of cognitive
development.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
2. By two months of age, infants have developed object permanence.
a. True
b. False
ANSWER: False
REFERENCES: 6.1 Cognitive Development: Jean Piaget
LEARNING OBJECTIVES: VOYG.RATH.17.6.1 – Analyze the six substages of Piaget’s first stage of cognitive
development.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
3. Cognitive development has been found to occur in less discrete stages than Piaget believed.
a. True
b. False
ANSWER: True
REFERENCES: 6.1 Cognitive Development: Jean Piaget
LEARNING OBJECTIVES: VOYG.RATH.17.6.1 – Analyze the six substages of Piaget’s first stage of cognitive
development.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
4. Five-month-old infants can understand basic computational concepts such as more and less.
a. True
b. False
ANSWER: True
REFERENCES: 6.2 Information Processing
LEARNING OBJECTIVES: VOYG.RATH.17.6.2 – Describe memory and imitation in infants from an informationprocessing
approach.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1

Chapter_7_Infancy_Social_and_Emotional_Development

True / False
1. Babies who show disorganized/disoriented attachment may move toward their mothers while looking away from
them.
a. True
b. False
ANSWER: True
REFERENCES: 7.1 Attachment: Bonds That Endure
LEARNING OBJECTIVES: VOYG.RATH.17.7.1 – Define the term attachment and describe its patterns and
phases.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
2. Siblings of the same sex are more likely to form similar attachment relationships with their mother than are girl-boy
pairs.
a. True
b. False
ANSWER: True
REFERENCES: 7.1 Attachment: Bonds That Endure
LEARNING OBJECTIVES: VOYG.RATH.17.7.1 – Define the term attachment and describe its patterns and
phases.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
3. Attachment patterns remain stable even if childcare or family conditions change.
a. True
b. False
ANSWER: False
REFERENCES: 7.1 Attachment: Bonds That Endure
LEARNING OBJECTIVES: VOYG.RATH.17.7.1 – Define the term attachment and describe its patterns and
phases.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
4. From a behaviorist perspective, caregivers are conditioned reinforcers.
a. True
b. False
ANSWER: True
REFERENCES: 7.1 Attachment: Bonds That Endure
LEARNING OBJECTIVES: VOYG.RATH.17.7.1 – Define the term attachment and describe its patterns and
phases.
KEYWORDS: Bloom’s: Understand
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1