Community Based Corrections 10th Edition by Alarid – Test Bank

$25.00

Category:

Description

Purchase for Download full PDF with answers

 

Community Based Corrections 10th Edition by Alarid – Test Bank

1. ISP is also known as:
a. specialized caseloads b. electronic monitoring
c. treatment caseloads d. day reporting centers
ANSWER: a
REFERENCES: Intensive Supervision and Specialized Caseloads
LEARNING OBJECTIVES: COBC.ALAR.13.1 – 3

2. The use of ISP began in California in the 1950s under the assumption that increased contact would improve
__________ efforts and provide a viable alternative to incarceration.
a. restorative b. rehabilitative
c. surveillance d. incapacitation
ANSWER: b
REFERENCES: Intensive Supervision and Specialized Caseloads
LEARNING OBJECTIVES: COBC.ALAR.13.1 – 3

3. When ISP re-emerged in the 1980s, the focus was on maintaining __________ on probationers and parolees and
alleviating jail and prison crowding caused by abrupt changes in sentencing practices.
a. treatment patterns b. indeterminate sentencing
c. tighter control d. increased counseling
ANSWER: c
REFERENCES: Intensive Supervision and Specialized Caseloads
LEARNING OBJECTIVES: COBC.ALAR.13.1 – 3

4. About _____ probationers and parolees are eligible for specialized caseloads.
a. 10-15%
b. 20-25%
c. 5-10%
d. 30-40%
ANSWER: a
REFERENCES: Intensive Supervision and Specialized Caseloads
LEARNING OBJECTIVES: COBC.ALAR.13.1 – 3

5. Which of the following offenders is not typically assigned to a specialized caseload?
a. a drug offender b. a gang member
c. a status offender d. a sex offender
ANSWER: c
REFERENCES: Intensive Supervision and Specialized Caseloads
LEARNING OBJECTIVES: COBC.ALAR.13.1 – 3
Powered by Cognero Page 1

Chapter_6__Community_Supervision_for_Offenders_with_Special_Needs

 

1. In most jurisdictions, probation officers can apply for early termination of probation for their clients after they have
served two years or _____ of their probation term.
a. 1/2
b. 1/4
c. 2/3
d. 1/3
ANSWER: d
REFERENCES: Early Termination for Good Behavior
LEARNING OBJECTIVES: COBC.ALAR.13.1 – 3

2. Approximately ______ to _____ percent of probationers successfully complete supervision.
a. 90 to 100 b. 60 to 70
c. 50 to 60 d. 25 to 35
ANSWER: b
REFERENCES: Early Termination for Good Behavior
LEARNING OBJECTIVES: COBC.ALAR.13.1 – 3

3. Over half of all parolees who had their parole revoked and were returned to prison faced revocation because of:
a. technical violations b. committing a new crime
c. failure to pay fines d. drug offenses
ANSWER: a
REFERENCES: Types of Violations
LEARNING OBJECTIVES: COBC.ALAR.13.1 – 3

4. Early termination of probation by the court is usually granted to:
a. reduce the size of officers’ caseloads
b. to recognize the inadequacies of the probation department’s budget
c. to recognize good behavior by the probationer
d. to comply with legislative mandates
ANSWER: c
REFERENCES: Early Termination for Good Behavior
LEARNING OBJECTIVES: COBC.ALAR.13.1 – 3

5. Which of the following would be considered a technical violation of probation in most jurisdictions?
a. A new arrest for shoplifting.
b. Failure to report to the probation officer as directed.
c. A new arrest for murder.
d. Driving while under the influence of illegal drugs.
ANSWER: b
REFERENCES: Types of Violations
LEARNING OBJECTIVES: COBC.ALAR.13.3 – 5
Powered by Cognero Page 1