Dental Public Health And Research 4th Edition Nathe – Test Bank

$20.00

Description

INSTANT DOWNLOAD COMPLETE TEST BANK WITH ANSWERS

 

Dental Public Health And Research 4th Edition Nathe – Test Bank

 

Sample  Questions

 

 

Dental Public Health and Research, 4e (Nathe)

Chapter 6   Federal and State Legislation Affecting Dental Hygiene Practice

 

1) Which type of law are dental hygiene practice acts considered to be?

  1. A) Common
  2. B) Constitutional
  3. C) Utilization
  4. D) Statutory
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

2) Which branch of government carries out the enacted laws?

  1. A) Executive
  2. B) Administrative
  3. C) Legislative
  4. D) Judicial
  5. E) None of the above

Answer:  A

 

3) Which branch of government interprets laws?

  1. A) Legislative
  2. B) Executive
  3. C) State commissions
  4. D) Judicial
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

4) Which law takes precedence over both common and statutory laws?

  1. A) Administrative
  2. B) Executive
  3. C) Federal department entitlements
  4. D) Constitutional
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

5) Laws pertaining to dental hygiene are generally found in the state dental hygiene ________.

  1. A) Consulting act
  2. B) Clinical act
  3. C) Practice act
  4. D) Administrative act
  5. E) None of the above

Answer:  C

 

 

6) State dental boards generally govern which profession(s)?

  1. A) Dental hygiene
  2. B) Dentistry
  3. C) School nurses
  4. D) Both A and B
  5. E) None of the above

Answer:  D

7) Which is a statement of general applicability that implements and interprets a law, or defines the practice and procedures requirements of a state government agency?

  1. A) Law
  2. B) Rule
  3. C) Regulation
  4. D) Order
  5. E) None of the above

Answer:  B

 

8) A bill can become a(n) ________.

  1. A) Order
  2. B) Law
  3. C) Rule
  4. D) Regulation
  5. E) None of the above

Answer:  B

 

9) In order to make any statutory changes, it is necessary for what to become a law?

  1. A) Practice order
  2. B) Rule
  3. C) Executive order
  4. D) Bill
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

10) Which body of law is the result of the legislative branch’s voluntarily delegating some of its lawmaking authority to the executive branch?

  1. A) Executive
  2. B) Constitutional
  3. C) Common
  4. D) Administrative
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

 

11) A state legislator is a member of which branch of government?

  1. A) Judicial
  2. B) Administrative
  3. C) Executive
  4. D) Legislative
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

12) The President is a member of which branch of government?

  1. A) Administrative
  2. B) Legislative
  3. C) Judicial
  4. D) Executive
  5. E) None of the above

Answer:  D

13) Members of the Supreme Court represent which branch of government?

  1. A) Judicial
  2. B) Executive
  3. C) Legislative
  4. D) Administrative
  5. E) None of the above

Answer:  A

 

14) Which state branch of the government makes laws for the state?

  1. A) State commission on law
  2. B) Legislative
  3. C) Executive
  4. D) Judicial
  5. E) None of the above

Answer:  B

 

15) Which law is created by the courts via judicial decision and can be changed by the courts (it contains notions of common sense and precedent)?

  1. A) Constitutional
  2. B) Statutory
  3. C) Common
  4. D) Administrative
  5. E) None of the above

Answer:  C

 

16) Organized dental hygiene frequently works to increase access to dental hygiene care provided by registered dental hygienists.

Answer:  TRUE

 

 

17) Many times a bill will “die” in a committee, only to have the most vital ideas added to a totally different bill.

Answer:  TRUE

 

18) The self-regulation of dental hygienists means that dental hygienists can practice without a dentist in the facility.

Answer:  FALSE

Choose the item in column 2 that best matches each item in column 1.

 

  1. A) Administrative law
  2. B) Judicial branch
  3. C) Executive branch
  4. D) Common law
  5. E) Statutory law
  6. F) Legislative branch
  7. G) Constitutional law

 

19) Creates laws

 

20) Enforces laws

 

21) Interprets laws

 

22) Law created and changed by the courts

 

23) Law created and changed by legislature

 

24) Law created and changed by the people

 

25) Delegation of legislative power to a government agency

 

Dental Public Health and Research, 4e (Nathe)

Chapter 7   Advocacy for Dental Care

 

1) An individual who causes social, cultural, or behavioral change is called a(n) ________.

  1. A) Change agent
  2. B) Propel agent
  3. C) External agent
  4. D) Internal agent
  5. E) Both A and B

Answer:  A

 

2) Propelling people to take action or make a change is termed ________.

  1. A) Collaboration
  2. B) Cooperation
  3. C) Empowerment
  4. D) Enlightenment
  5. E) None of the above

Answer:  C

 

3) A process of evolution is called ________

  1. A) Change
  2. B) Empowerment
  3. C) Cooperation
  4. D) Stimulus
  5. E) All of the above

Answer:  A

 

4) The key to successful change is to understand others and resolve to work with them regardless of whether goals or interests are shared.

  1. A) The first statement is true, the second statement is false
  2. B) The first statement is false, the second statement is true
  3. C) Both statements are true
  4. D) Both statements are false

Answer:  C

 

5) An understanding of what needs to change and using motivation to transform the opinions and actions of others is referred to as a ________

  1. A) Catalyst
  2. B) Solution-giver
  3. C) Resource linker
  4. D) Process helper
  5. E) Both A and B

Answer:  A

 

 

6) A problem solver and an individual vital to establishing or maintaining rapport within the dental office is referred to as a ________

  1. A) Catalyst
  2. B) Solution-giver
  3. C) Resource linker
  4. D) Process helper
  5. E) Both C and D

Answer:  B

7) A facilitator who brings together individuals who share the same interests, abilities, monetary support, and common goals is referred to as a ________

  1. A) Catalyst
  2. B) Solution-giver
  3. C) Resource linker
  4. D) Process helper
  5. E) All of the above

Answer:  C

 

8) An individual who understands all aspects of the change process and provides help where needed is called a ________

  1. A) Catalyst
  2. B) Solution-giver
  3. C) Resource linker
  4. D) Process helper
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

9) What is a written description of rules, regulations, and stipulations that governs individual actions and procedures?

  1. A) Rule
  2. B) Regulation
  3. C) Policy
  4. D) Procedure
  5. E) Both B and C

Answer:  C

 

10) What are the guiding principles for groups based on what is right and what is wrong?

  1. A) Ethics
  2. B) Rules
  3. C) Regulations
  4. D) Policies
  5. E) All of the above

Answer:  A

 

 

11) The process of working together toward a common goal is called ________

  1. A) Ethics
  2. B) Procedures
  3. C) Collaboration
  4. D) Cooperation
  5. E) All of the above

Answer:  C

 

12) The attempt to influence or sway others toward a desired position or action is called ________

  1. A) Ethics
  2. B) Collaboration
  3. C) Lobbying
  4. D) Stimulating
  5. E) None of the above

Answer:  C

13) A common action in a collaborative relationship includes ________

  1. A) Networking
  2. B) Management
  3. C) Lobbying
  4. D) Selling
  5. E) Both A and B

Answer:  A

 

14) The most valued asset of lobbyists are their ________

  1. A) Networking skills
  2. B) Established relationships
  3. C) Knowledge of a broad range of topics
  4. D) Value system
  5. E) None of the above

Answer:  B

 

15) The state of associating or participating with others regularly regarding a joint interest is termed ________

  1. A) Cooperation
  2. B) Mediation
  3. C) Resolution
  4. D) Partnerships
  5. E) All of the above

Answer:  D

 

 

16) A memorandum of understanding is a formal alternative to a gentlemen’s agreement but lacks the binding power of a(n) ________

  1. A) Policy
  2. B) Procedure
  3. C) Contract
  4. D) Agreement
  5. E) None of the above

Answer:  C

 

17) Which of the following (is) are composed of stakeholders who have a particular vested interest in a specific topic, issue, or initiative?

  1. A) Coalition building
  2. B) Developing contracts
  3. C) Co-ops
  4. D) MOUs
  5. E) Both B and C

Answer:  A

 

18) A request for proposal is released by an agency when funding is available for specific ________.

  1. A) Research or programs
  2. B) MOUs
  3. C) Partnership building
  4. D) Coalition building
  5. E) Both C and D

Answer:  A

19) What is necessary to create change?

  1. A) Influencing individuals who govern policy
  2. B) Increasing financial status
  3. C) Redesigning the public health facility
  4. D) Knowing how policies are enforced
  5. E) All of the above

Answer:  A

 

20) Understanding a program or policies in need of change is ________.

  1. A) Done at the beginning
  2. B) Done after the program is implemented
  3. C) Never a requirement of change
  4. D) Always done by the change agent
  5. E) None of the above

Answer:  A

 

 

21) Change is recognized as an evolution from one state to another state.

Answer:  TRUE

 

22) To create change in policy, it is NOT necessary to create change in the individuals that govern policy.

Answer:  FALSE

 

23) Policies can be as formal as laws or rules or as loosely structured as guides or advisory opinions.

Answer:  TRUE

 

24) An example of a local policy may be advocating for a community preventive dental program.

Answer:  TRUE

 

25) Collaborative relationships tend to decrease the effectiveness of lobbying.

Answer:  FALSE