Test Bank of Core Concepts in Pharmacology 3rd ed By Holland – Adams

$20.00

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS

Core Concepts in Pharmacology 3rd ed By Holland – Adams

chapter 6

Exam
Name___________________________________
MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
1) The client asks if ʺnaturalʺ products are superior to prescription medication. The best response by
the nurse is:
A) ʺInteractions are rare when mixing natural and prescribed medications.ʺ
B) ʺNatural products are not as potent as approved medications.ʺ
C) ʺYes, since the product is based in nature.ʺ
D) ʺNatural does not always mean better or safe.ʺ
1)
2) The nurse understands that CAM therapies have common characteristics, such as which of the
following? Select all that apply.
A) Focusing on treatment of the person as an individual
B) Recognizing the role of spirituality in health and healing
C) Promotion of disease prevention, self-care, and self-healing
D) Consideration of the specific system involved
2)
3) The nurse advises the menopausal client that which of the following herbal products might help
alleviate her symptoms?
A) Black cohosh B) Valerian
C) Ginger D) Cranberry tablets
3)
4) Which of the following is not a characteristic of complementary and alternative medicine (CAM)?
A) Promote disease prevention, self-care, and self-healing.
B) Consider the health of the whole person.
C) Focus on treating each individual person.
D) Replace all traditional medication.
4)
5) CAM includes biological therapies and alternate health care systems. Which of the following is an
example of an alternate health care system?
A) Special diets B) Naturopathy
C) Nutritional supplements D) Herbal therapies
5)
6) A client ask the nurse about the benefits of yoga and meditation. The nurse understands yoga and
meditation both to be the ________ type of CAM.
A) Manual healing B) Alternate health care systems
C) Biological therapies D) Mind—body intervention
6)
7) A client tells the nurse she takes garlic on a daily basis. The nurse knows the effect of garlic on the
body is to:
A) Work as an antitoxin.
B) Decrease cholesterol and blood pressure.
C) Decrease stomach upset and motion sickness.
D) Enhance sexual function.
7)
1
8) Although used for many years by various cultures, the effectiveness (or non-effectiveness) of
complementary and alternative medicine (CAM) therapies has only recently been of interest. The
nurse educates her client that this has been mainly due to the fact that:
A) The popularity of these therapies has only been recent.
B) The Food and Drug Administration has not been supportive of this type of therapy.
C) Practitioners have not been suggesting them as treatments to their clients.
D) Few have been subjected to rigorous clinical and scientific study.
8)
9) The nurse explains to her client, when questioned about use of herbal therapies, that use has
increased over time because:
A) Natural herb products can be standardized and produced more cheaply.
B) Medical schools are including this information as part of the curriculum.
C) Of renewed interest in preventive medicine.
D) Of controls by regulatory agencies.
9)
10) The nurse understands the increase in popularity of herbal products has occurred recently. Which
of the following is not a reason for this increase?
A) Herbal products are readily available.
B) Renewed interest in preventative medicine
C) Aggressive marketing by the herbal industry
D) Lack of side effects from herbal products
10)
11) The nurse explains that the liquid form of an herbal product might not be the same as a solid form,
since:
A) Liquid forms are concentrated in solvents at various strengths.
B) Liquid products may be administered as salves and ointments.
C) Solid products include parts of the plant.
D) Liquid forms do not contain active chemicals from the plant.
11)
12) A client asks the nurse what a botanical or herb is. The nurse replies:
A) ʺAny plant product with useful application.ʺ
B) ʺAny plant that is used to supplement diet only.ʺ
C) ʺAny plant product that does not cause a skin reaction.ʺ
D) ʺAny plant that can be made into a tea.ʺ
12)
13) Liquid and herbal products are made by extracting the active chemicals using a solvent. Which of
the following is not used for this purpose?
A) Glycerol B) Alcohol C) Sucrose D) Water
13)
14) The nurse understands that solid herbal products include which of the following? Select all that
apply.
A) Tablets B) Pills C) Tea D) Salves
14)
15) When asked if there are any regulatory controls on herbal or dietary supplements, the nurse
responds to the client by informing him that dietary supplements are regulated by the:
A) Joint Commission on the Accreditation of Healthcare Organizations (JCAHO).
B) Dietary Supplement Health and Education Act (DSHEA).
C) Food, Drug, and Cosmetic Act.
D) Department of Health and Human Services (HHS).
15)
2
16) The nurse explains that in regard to regulation by the Dietary Supplement Health and Education
Act, dietary supplements:
A) Do not have to demonstrate effectiveness.
B) Are tested prior to marketing.
C) Are determined to be safe before being placed on the market.
D) Are checked for label accuracy.
16)
17) Which of the following is not a weakness of the Dietary Supplement Health and Education Act
(DSHEA)?
A) The accuracy of the label is not regulated.
B) Dietary supplements do not need to be tested prior to marketing.
C) The manufacturer does not need to prove the safety of the supplement.
D) The FDA can remove products from the market if they pose a significant risk.
17)
18) A client asks the nurse to explain what a dietary supplement is, and how these supplements are
regulated. Which of the following should the nurse tell the client? Select all that apply.
A) ʺDietary supplements are products to enhance the diet that are not approved as drugs.ʺ
B) ʺDietary supplements are exempted from The Food, Drug, and Cosmetic Act.ʺ
C) ʺDietary supplements are only vitamins and minerals.ʺ
D) ʺThe FDA can remove products from the market if they pose an unreasonable risk to the
public.ʺ
18)
19) When beginning herbal products, the nurse understands that the best way to identify allergic or
other adverse reactions is to have the client:
A) Check with a reputable pharmacist.
B) Never take them with prescription medications.
C) Use only one herbal product at a time.
D) Take less than the recommended dose initially.
19)
20) Which of the following statements is incorrect regarding herbal therapy?
A) Natural does not always mean better or safe.
B) Herbs can interact with prescription medication.
C) Herbs cause no significant side effects.
D) Not all natural substances are therapeutic.
20)
21) The nurse is explaining to a client why it is important to discuss all herbal medications with the
physician. The nurse knows the potential for drug interaction increases in which of the following
client populations? Select all that apply.
A) Elderly B) Pregnant women
C) Clients with hepatic impairment D) Clients with renal impairment
21)
22) One reason it is difficult for a client to be sure the herbal product purchased at the store is made in
the same strength if the client purchases a different brand is because:
A) All herbs are collected under the same conditions.
B) Only one active ingredient is in each herb.
C) Multiple active ingredients are present in herbs.
D) All herbal products contain the same amount of active ingredients.
22)
3
23) The nurse responds to the clientʹs questions about CAM therapies, and explains that some have
been popular for centuries in treating conditions of the body and mind, including which of the
following? Select all that apply.
A) Ointments with steroid base B) Massage
C) OTC medications D) Meditation
23)
24) The client asks the nurse which supplement can be used to treat arthritis and joint pain. The nurse
knows the supplement is:
A) Coenzyme Q10. B) Selenium.
C) Fish oil. D) Glucosamine and chondroitin.
24)
25) ________ supplements are non -herbal products that are widely used to promote wellness.
A) Tea B) Herbal extract
C) Traditional drug D) Specialty
25)
4
Answer Key
Testname: UNTITLED6
1) D
2) A, B, C
3) A
4) D
5) B
6) D
7) B
8) D
9) C
10) D
11) A
12) A
13) C
14) A, B, D
15) B
16) A
17) D
18) A, B, D
19) D
20) C
21) A, C, D
22) C
23) B, D
24) D
25) D
5

 

chapter 7

Exam
Name___________________________________
MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
1) The nurse knows one way to decrease the chance of addiction to a prescription drug is to take the:
A) Highest dose possible for the shortest time necessary.
B) Highest dose possible for the longest time necessary.
C) Lowest effective dose for the longest time necessary.
D) Lowest effective dose for the shortest time necessary.
1)
2) Addiction can be caused by:
A) Only prescription drugs
B) Only illegal drugs.
C) Any medication to treat pain.
D) A need for prescription pain medications.
2)
3) The progressive and chronic abuse of a substance caused by an overwhelming feeling that drives
someone to use a drug repeatedly despite serious consequences is known as:
A) Psychological dependence. B) Addiction.
C) Withdrawal. D) Physical dependence.
3)
4) ________ dependence causes no apparent signs of physical discomfort after the agent is stopped,
whereas ________ dependence causes uncomfortable symptoms when the drug is stopped.
A) Psychological; physical B) Substance; physical
C) Physical; psychological D) Psychological; substance
4)
5) A client plans to enter a treatment facility for alcohol abuse. The client asks the nurse if there are
medications that can decrease the severity of withdrawal symptoms. The nurse knows which of
the following drugs is used for this purpose?
A) Bupropion (Wellbutrin) B) Methadone (Dolphine)
C) Marijuana D) Diazepam (Valium)
5)
6) A client asks the nurse why withdrawal syndrome occurs when some drugs are stopped. The best
response by the nurse would be:
A) ʺOver time, the bodyʹs cells are tricked into believing it is normal for that substance to always
be present, and when it is no longer present, the body experiences withdrawal syndrome.ʺ
B) ʺA substance must be abused for at least a year to cause withdrawal syndrome.ʺ
C) ʺOnly illegal substances cause withdrawal syndrome.ʺ
D) ʺThis is a misconception. All abused substances cause withdrawal syndrome.ʺ
6)
7) ________ is a biological condition that occurs when the body adapts to a substance after it is
repeatedly administered, and a higher dose is needed to achieve the initial response.
A) Tolerance B) Addiction
C) Cross-tolerance D) Dependence
7)
1
8) A designer drug is:
A) Made from a naturally occurring substance.
B) Alcohol.
C) Created in an illegal laboratory solely for illegal drug trafficking.
D) Less addictive than prescription medications.
8)
9) A client asks the nurse what the two most commonly abused drugs are. The nurse replies:
A) ʺLSD and marijuana.ʺ B) ʺAlcohol and marijuana.ʺ
C) ʺMarijuana and nicotine.ʺ D) ʺAlcohol and nicotine.ʺ
9)
10) Drugs that were once used therapeutically and are now illegal because of a high potential for
abuse include which of the following? Select all that apply.
A) Barbiturates B) LSD C) Opioids D) Cocaine
10)
11) A client is admitted for alcohol intoxication. The nurse knows the symptoms of alcohol withdrawal
are:
A) Tremors, fatigue, anxiety, abdominal cramping, hallucinations, confusion, seizures, and
delirium.
B) Rarely observed.
C) Mental depression, anxiety, extreme fatigue, and hunger.
D) Excessive sweating, restlessness, dilated pupils, agitation, goose bumps, tremor, decreased
heart rate and blood pressure, nausea and vomiting, and abdominal cramps.
11)
12) A client states that the physician prescribed a tranquilizer for a sleep disorder. The nurse knows
that another name for tranquilizers is:
A) Hallucinogens. B) Cannabinoids. C) Sedatives. D) Alcohol.
12)
13) Barbiturates cause which of the following when used for long periods of time at high doses? Select
all that apply.
A) Tolerance B) Tremors
C) Physical dependence D) Psychological dependence
13)
14) A client arrives in the Emergency Department with a barbiturate overdose. The nurse knows that
which of the following are possible? Select all that apply.
A) Coma B) Increased respirations
C) Death D) Decreased respirations
14)
15) A client arrives in the Emergency Department with an overdose from benzodiazepines. The nurse
knows death is very likely if the client:
A) Combined benzodiazepines with a CNS stimulant.
B) Has never taken a benzodiazepine before.
C) Has taken a benzodiazepine with a CNS depressant.
D) Took a high dose of benzodiazepines.
15)
16) A client is receiving treatment for opioid addiction. The nurse expects which medication to be
prescribed to help treat this addiction?
A) Methadone (Dolphine) B) Fentanyl (Druagesic)
C) Hydromorphone (Dilaudid) D) Propoxyphene (Darvon)
16)
2
17) Effects of alcohol overdose include:
A) Nausea, severe hypotension, and increased respirations.
B) Vomiting, severe hypotension, respiratory failure, coma, and death.
C) Severe hypertension, stroke, coma, and death.
D) Vomiting, severe hypertension, respiratory failure, coma, and death.
17)
18) Which of the following statements made by a client who smokes marijuana is not true?
A) ʺMarijuana makes me hungry.ʺ
B) ʺMarijuana makes me thirsty.ʺ
C) ʺMarijuana does not increase the risk for lung cancer.ʺ
D) ʺMarijuana makes me paranoid.ʺ
18)
19) A client presents in the Emergency Department with hallucinations, anxiety, and confusion. The
client denies taking any illegal drugs in the past 48 hours. The nurse knows these symptoms can
occur as flashbacks from which type of drug?
A) Cannabinoids B) Hallucinogens C) Barbiturates D) Opioids
19)
20) A client reports restlessness, nervousness, irritability, and insomnia. The client denies caffeine
intake, but has been taking an OTC pain reliever for a headache. The nurse explains that:
A) These symptoms are normal side effects of OTC pain relievers.
B) Caffeine is added to some OTC pain relievers.
C) These symptoms indicate that the client is allergic to the OTC pain reliever.
D) These symptoms are normal side effects of a headache.
20)
21) The nurse explains to the client why she should not smoke while taking oral contraceptives. Which
of the following statements by the client shows understanding?
A) ʺI should stop smoking if I get pregnant.ʺ
B) ʺSmoking increases the risk of cardiovascular problems.ʺ
C) ʺI can only smoke half a pack per day.ʺ
D) ʺThere is no problem with smoking.ʺ
21)
22) The client exhibits symptoms of dilated pupils, sweating, and tremors. Nursing assessment will
most likely indicate that the client has ingested what category of drug?
A) CNS depressant B) Opioid
C) Alcohol D) CNS stimulant
22)
23) The client has chronic alcoholism. Which lab test is most important for the nurse to evaluate?
A) Stool for occult blood B) Liver function test
C) Complete blood count D) White blood count
23)
24) The client receives disulfiram (Antabuse) and asks the nurse what will happen if alcohol is
consumed while taking this drug. What is the best response by the nurse?
A) ʺThere is a good chance you will become very euphoric.ʺ
B) ʺHeadache and nausea or vomiting are the most common effects.ʺ
C) ʺMost people experience severe depression and suicidal thoughts.ʺ
D) ʺIt really depends on how much alcohol you drink.ʺ
24)
3
25) The client will be receiving disulfiram (Antabuse) for 3 months. What is priority teaching at the
time of discharge?
A) ʺIt is very important to take this drug with food.ʺ
B) ʺDo not drink any alcohol for 2 weeks after you stop this drug.ʺ
C) ʺIt is very important to take this drug on an empty stomach.ʺ
D) ʺDo not operate heavy machinery while taking this drug.ʺ
25)
4
Answer Key
Testname: UNTITLED7
1) D
2) D
3) B
4) A
5) D
6) A
7) A
8) C
9) D
10) B, D
11) A
12) C
13) A, C, D
14) A, C, D
15) C
16) A
17) B
18) C
19) B
20) B
21) B
22) D
23) B
24) B
25) B
5