The Human Body in Health and Illness 6th Edition by herlihy

$60.00

Category:

Description

Purchase for Download Full PDF with answers

 

1. Introduction to the Human Body
2. Basic Chemistry
3. Cells
4. Cell Metabolism
5.  Microbiology Basics
6.  Tissues and Membranes
7. Integumentary System and Body Temperature
8. Skeletal System
9. Muscular System
10. Nervous System: Nervous Tissue and Brain
11. Nervous System: Spinal Cord and Peripheral Nerves
12. Autonomic Nervous System
13. Sensory System
14. Endocrine System
15. Blood
16. Anatomy of the Heart
17. Function of the Heart
18. Anatomy of the Blood Vessels
19. Functions of the Blood Vessels
20. Lymphatic System
21. Immune System
22. Respiratory System
23. Digestive System
24. Urinary System
25. Water, Electrolyte, and Acid-Base Balance
26. Reproductive Systems
27. Human Development and Heredity

 

Chapter 01: Introduction to the Human Body
Herlihy: The Human Body in Health and Illness, 6th Edition

MULTIPLE CHOICE
1. What is the branch of science that studies how the body functions?
a. Anatomy
b. Histology
c. Pathology
d. Physiology
ANS: D

2. Which word comes from the Greek word meaning “to dissect”?
a. Anatomy
b. Histology
c. Pathology
d. Physiology
ANS: A

3. Which of the following is a higher order of organization?
a. Molecule
b. Cell
c. Organ
d. Tissue
ANS: C

4. The head is located ___________ to the chest.
a. anterior
b. inferior
c. deep
d. superior
ANS: D

5. The foot is located ____________ to the leg.
a. proximal
b. superior
c. superficial
d. distal
ANS: D

6. The leg is ___________ to the thigh.
a. distal
b. proximal
c. superior
d. deep
ANS: A

7. The thigh is ___________ to the foot.
a. distal
b. proximal
c. inferior
d. deep
ANS: B

8. The thoracic cavity is ___________ to the abdominopelvic cavity.
a. deep
b. distal
c. anterior
d. superior
ANS: D

9. The kneecap is located distal to the
a. leg.
b. thigh.
c. foot.
d. toes.
ANS: B

10. Which organ is located in both the ventral and thoracic cavities?
a. Stomach
b. Liver
c. Lung
d. Spinal cord
ANS: C

11. Which organ is located in the ventral cavity but not in the thoracic cavity?
a. Lung
b. Heart
c. Liver
d. Brain
ANS: C

12. Which organ is located in the dorsal cavity?
a. Liver
b. Brain
c. Heart
d. Urinary bladder
ANS: B

13. Which of the following is descriptive of the location of the reproductive organs?
a. Dorsal cavity and vertebral cavity
b. Mediastinum and the thoracic cavity
c. Ventral cavity and pelvic cavity
d. Pleural cavity and mediastinum
ANS: C

14. Which cavity is divided into quadrants?
a. Thoracic
b. Abdominopelvic
c. Dorsal
d. Cranial
ANS: B

15. Which region is included within the right upper quadrant (RUQ)?
a. Umbilical
b. Hypogastric
c. Right iliac
d. Right hypochondriac
ANS: D

16. Which region is included within the left lower quadrant (LLQ)?
a. Umbilical
b. Left hypochondriac
c. Epigastric
d. Left iliac
ANS: D

17. Which of the following refers to the umbilicus?
a. Groin
b. Armpit
c. Navel
d. Patellar
ANS: C

18. Which of the following refers to the lower back region?
a. Groin
b. Axillary
c. Umbilical
d. Lumbar
ANS: D

19. Which of the following refers to the groin region?
a. Axillary
b. Lumbar
c. Cranial
d. Inguinal
ANS: D

20. Which of the following refers to the area in front of the elbow?
a. Axillary
b. Brachial
c. Antecubital
d. Popliteal
ANS: C
21. Which area appears only on the anterior part of the body?
a. Popliteal
b. Umbilical
c. Lumbar
d. Occipital
ANS: B
22. Which area appears only on the posterior part of the body?
a. Gluteal
b. Patellar
c. Umbilical
d. Sternal
ANS: A
23. Which area is inferior to the diaphragm?
a. Axillary
b. Inguinal
c. Occipital
d. Cervical
ANS: B
24. What is another name for the frontal plane?
a. Sagittal plane
b. Cross section
c. Transverse plane
d. Coronal plane
ANS: D
25. Which plane divides the body into right and left halves?
a. Sagittal
b. Coronal
c. Transverse
d. Frontal
ANS: A
26. In which cavity is the mediastinum located?
a. Pelvic
b. Dorsal
c. Thoracic
d. Abdominal
ANS: C
27. Which organ is located within the mediastinum?
a. Lungs
b. Stomach
c. Liver
d. Heart
ANS: D
28. In which cavity is the heart not located?
a. Mediastinum
b. Thoracic cavity
c. Ventral cavity
d. Dorsal cavity
ANS: D
29. Which organ is located in the ventral cavity and thoracic cavity but not in the mediastinum?
a. Lung
b. Liver
c. Stomach
d. Heart
ANS: A

30. Which group is incorrect?
a. Planes: transverse, sagittal, frontal
b. Cavities: dorsal, ventral
c. Ventral cavities: thoracic, vertebral
d. Organs: heart, stomach, lungs, brain
ANS: C
31. Which group is incorrect?
a. Cavities: dorsal, ventral
b. Ventral cavities: thoracic, abdominopelvic
c. Organ systems: circulatory, digestive, respiratory, brain
d. Organs: heart, stomach, lungs, liver
ANS: C
32. Which group is incorrect?
a. Planes: sagittal, frontal, transverse
b. Ventral cavities: thoracic, abdominopelvic, cranial
c. Dorsal cavities: cranial, vertebral
d. Organ systems: circulatory, digestive, respiratory
ANS: B
33. The distal humerus (arm bone) is
a. closer to the axillary area than to the elbow.
b. closer to the wrist than to the antecubital area.
c. distal to the wrist.
d. closer to the elbow than to the axillary area.
ANS: D
34. The proximal end of the thigh bone (femur) is
a. distal to the knee.
b. closer to the knee than to the inguinal area.
c. distal to the pedal area.
d. closer to the inguinal area than to the umbilical area.
ANS: D
35. The lung is located in the thoracic cavity. What is the relationship of the lung to the head?
a. Inferior
b. Deep
c. Anterior
d. Superior
ANS: A
36. Which of the following is superior to the umbilicus?
a. Groin
b. Popliteal area
c. Sternal area
d. Pelvic cavity
ANS: C
37. The heart is located in all the following except the
a. mediastinum.
b. ventral cavity.
c. cranial cavity.
d. thoracic cavity.
ANS: C
38. The lungs are located in all the following except the
a. thoracic cavity.
b. mediastinum.
c. ventral cavity.
d. pleural cavity.
ANS: B
39. Which of the following is true of the dorsal cavity?
a. It contains the mediastinum.
b. It contains the brain and spinal cord.
c. It contains the thoracic cavity.
d. It is smaller than the cranial cavity.
ANS: B

40. The sternal area is
a. superior to the cervical region.
b. the breastbone area.
c. deep to the mediastinum.
d. inferior to the thoracic cavity.
ANS: B
41. Which of the following is descriptive of the mediastinum?
a. Thoracic cavity
b. Dorsal cavity
c. Abdominopelvic cavity
d. RUQ
ANS: A
42. The sagittal plane
a. is also called the coronal plane.
b. splits the body into a top and bottom.
c. splits the body into front and back.
d. splits the body into right and left.
ANS: D
43. Which of the following is least descriptive of the occipital area?
a. Cranial
b. Midepigastric
c. Posterior head
d. Superior to the cervical area
ANS: B
44. A patient has been in a car wreck and is admitted to the emergency department with a chief complaint of severe cervical pain
accompanied by loss of sensation in all extremities. Which of the following indicates the site of pain?
a. Lower back
b. Both knees
c. Neck
d. RUQ
ANS: C
45. The LUQ is
a. inferior to the sternal area.
b. inferior to the epigastric region.
c. inferior to the umbilical region.
d. located in the groin.
ANS: A
46. Which of the following describes pain that is located immediately below the shoulder blade?
a. Cervical
b. Lumbar
c. Flank pain
d. Subscapular
ANS: D
47. Which of the following is superior to the lumbar region?
a. Scapular
b. Inguinal
c. Popliteal
d. Gluteal
ANS: A
48. A 26-year-old man is scheduled for the surgical repair of a right inguinal hernia. Which of the following areas is involved
surgically?
a. RUQ
b. Umbilical region
c. Right iliac region
d. Right hypochondriac region
ANS: C
49. Refer to the previous question. On the first postoperative day, the patient is most likely to experience pain when he
a. brushes his teeth.
b. eats breakfast.
c. walks.
d. speaks on the phone.
ANS: C

50. A physician has diagnosed a patient as having an enlarged liver. According to the patient’s chart, his liver is measured as being two
fingers below the costal margin of the rib cage. Where was the physician palpating (feeling) to get this measurement?
a. Umbilical region
b. LUQ
c. Hypogastric region
d. RUQ
ANS: D
51. A patient was admitted to the emergency department and the physician recorded the patient’s pain as being substernal, radiating to
the left axillary region. Which of the following is a restatement of this description?
a. The pain is sharp and is associated with nausea and vomiting.
b. The pain is indicative of an inguinal hernia.
c. The pain begins in the chest and radiates to the left flank and medial thigh.
d. The pain originates behind the breastbone and radiates to the left armpit area.
ANS: D
52. A patient with a history of gallbladder disease complains of midepigastric pain that radiates to the right subscapular region. Which
of the following best describes the pain?
a. High abdominal pain that radiates to the groin
b. Crushing chest pain
c. Aching pain behind the breastbone, radiating to the left shoulder
d. High abdominal pain, radiating to below the right shoulder blade area
ANS: D
53. Which plane preserves an upper and lower half of the body?
a. Transverse plane
b. Coronal plane
c. Frontal plane
d. Midsagittal
ANS: A
54. Which of the following is contained in the ventral cavity?
a. Thoracic cavity
b. Pleural cavities
c. Abdominopelvic cavity
d. All of the above
ANS: D
55. Which of the following is true?
a. The wrist is proximal to the elbow.
b. The distal humerus (arm bone) is closer to the axilla than to the elbow.
c. The proximal thigh bone is closer to the hip than to the knee.
d. The distal tibia (shin bone) is closer to the knee than to the ankle.
ANS: C
56. Which of the following is true?
a. The distal thigh bone (femur) is closer to the hip than to the knee.
b. The distal humerus (arm bone) is closer to the axilla than to the elbow.
c. The distal shin bone (tibia) is closer to the ankle than to the knee.
d. The lateral thigh is closer to the midline of the body than is the medial thigh.
ANS: C
57. The medial thigh is located
a. along the plantar surface of the foot.
b. along the inner surface of the upper extremity.
c. on the inner thigh region.
d. distal to the popliteal region.
ANS: C
58. Which term refers to “beneath the ribs”?
a. Iliac
b. Inguinal
c. Hypochondriac
d. RLQ
ANS: C
59. The term viscera refers to
a. the organs of the body.
b. the cavities contained within the ventral cavity.
c. the cavities contained within the thoracic cavity.
d. the divisions of the abdominopelvic cavity.
ANS: A

60. The ventral cavity is the anterior cavity; the ________ is the posterior cavity.
a. thoracic cavity
b. dorsal cavity
c. pleural cavity
d. mediastinum
ANS: B
61. The caudal part of the spinal cord is
a. superior to the thoracic part of the spinal cord.
b. located near the tailbone.
c. interior to the cervical spinal cord.
d. located near the brain.
ANS: B
62. Which of the following includes the right iliac region?
a. RUQ
b. Epigastric region
c. Umbilical region
d. RLQ
ANS: D
63. The medial canthus (corner) of the eye is
a. located near the nose.
b. located near the ear.
c. superior to the eyebrow.
d. inferior to the eyelid.
ANS: A
64. The plantar region is
a. located in the upper extremities.
b. the bottom of the foot.
c. proximal to the knee.
d. the groin.
ANS: B
65. Which two words are directional “opposites”?
a. Proximal, femoral
b. Caudal, cephalic
c. Distal, peripheral
d. Anterior, superficial
ANS: B
66. Pedal, patellar, popliteal, and plantar are terms that refer to
a. lower extremities areas.
b. arm.
c. toes.
d. structures that are proximal to the kneecap.
ANS: A
67. Which of the following terms refers to the area along the lateral trunk between the ribs and the hip bones?
a. Inguinal
b. Visceral
c. Flank
d. Gluteal
ANS: C
68. Buccal, oral, and orbital are terms that refer to the structures in the
a. neck.
b. head.
c. flank.
d. inguinal area.
ANS: B
69. With which word is lower back pain associated?
a. Flank
b. Inguinal
c. Lumbar
d. Popliteal
ANS: C